Bludovice vstoupily do přípravného turnaje vítězně

08.06.2020 08:54

O první červnové sobotě v roce 2020 nastoupil bludovický Sokol ke svému prvnímu duelu v rámci přípravy na nový soutěžní ročník. Soupeřem jim byl domácí celek Životic u Nového Jičína, dříve označovaný jako Mořkov B. Jednalo se o druhý hrací víkend exhibičního turnaje, který organizuje další městská část, tentokrát Žilina (v rámci dvou skupin).

Zatímco žluto-černí měli na střídání doslova ligový počet náhradníků, na lavičce černo-bílé legie byli pouze tři hráči, z čehož jeden - Jan Kozlok - byl členem družstva žáků. Další debut si připsal Vítězslav Tuma, který je zde na zkoušce a hledá se pro něj post. Rovněž se jednalo o premiéru pro trenéra Bohumila Sivého, jenž doposud sledoval zápasy pouze z povzdálí.

Za opravdu letních povětrnostních podmínek proběhl krátce před 16. hodinou výkop a míče se ujali hosté. Vedení však poprvé spadlo na stranu Životic, za které se v prvním poločase prosadil střelou zpoza vápna jeden ze záložníků. Bludovice si to ale nenechaly líbit a po změně stran nejprve srovnali zásluhou Milana Richtera, který svou bojovností připomínal dravou šelmu toužící po kořisti.

Míč ze svého držení nepustil i přes dotírající obránce a chladnokrevně zakončil. Krátce na to se pak po levé straně utrhnul špílmachr David Bleha a přesným přízemním centrem našel u vzdálenější tyče Michala Hromádku, jenž z první poslal míč do brány. I přes pár pokusů na obou stranách se už skóre nezměnilo a tak se domů vraceli šťastnější bludovičtí hráči.

Na ty nyní čeká domácí mač proti Hostašovicím, které vyzvou v sobotu 13. června znovu od 4 hodin odpoledne. Jen připomeňme, že následovat bude 20. června výjezd do Lubiny, kde naposledy v deseti hráčích Bludovice padly 0:3 a vše uzavře derby s rezervou Žiliny hrané v posledním červnovém termínu (27. června, v obou případech od 16:00 SELČ).