Oslabené Bludovice padly v Lubině po sympatickém výkonu

26.08.2019 07:53

Na první venkovní duel v rámci sezony 2019/2020 dorazilo do nedaleké části města Kopřivnice pouhých 10 bludovických hráčů, kteří se 70 minut statečně drželi proti nováčkovi soutěže, ale nakonec se vraceli domů s prázdnou.

Soutěž: OS Nový Jičín - III. třída Fáze: 4. kolo Rozhodčí: Lukáš Hrdina
vs.
71' Jan Stanislav
75' Tomáš Kostelník
89' Tomáš Kostelník
3:0
(0:0)
Oficiální zápis z utkání na stránkách FAČR
 
Datum a čas výkopu: 24.8.2019; 16:00 SELČ Dějiště: hřiště Lubina Počet diváků: 30

Ačkoliv zápis z utkání tvrdí, že hosté měli dokonce jednoho hráče na střídání, nebylo tomu tak. Fyzicky byla na lubinském hřišti přítomna pouze desítka hráčů odhodlaná pokusit se vyválčit alespoň něco ze zápasu, do něhož i přes předchozí status favorita vstupovala jako outsider.

Jenže i přes absenci hráčů na střídání a dokonce také jednoho v poli se bludovičtí nevzdávali a první poločas zvládli brilantně po taktické stránce. Vyjma útočníka byli všichni utopení na své polovině a bránili svou bránu. Útoky se pak prováděly spíše při brejkovéých situacích. Z prvního dějství nutno vyzdvihnout téměř perfektně zahraný přímý kop Miloše Mitiče a těsná střela vedle v podání Přemysla Škobránka. Na opačné straně se opět blýskl gólman Oleksandr Tolstikov svými dvěma zákroky a následně domácí nedoběhli přímý kop na zadní tyčku.

Po úvodní pětačtyřicetiminutovce se tak pro hosty rýsoval vzhledem k dispozici skvělý výsledek a mnozí cítili snad i šanci na možné vítězství. Jejich výkon vydržel ještě do 70. minuty, ovšem poté se vše zbortilo první brankou zápasu, o kterou se postaral Jan Stanislav. Rázem byla všechna tvrdá práce z předchozích okamžiků ta tam a inkasovaný gól pochroumal morálkou desetičlenného mužstva ze Sokola. Došlo k několika změnám pozic na hřišti a více lidí podnikalo výpravy směrem vpřed, ovšem kýžené srovnání to nepřineslo.

Naopak, Spartak ještě přidal dvě trefy a to zásluhou stejného hráče, Tomáše Kostelníka. Bludovice tedy podlehly Lubině, která ještě loni hrála nižší soutěž, 0:3 a navázala tak na předchozí porážku s Olbramicemi, tentokrát však s alespoň lepším představením. Po třech kolech Sokolu náleží až 11. pozice za Olbramicemi, které pouze nasázeli více branek a před Trojanovicemi-Bystré, jež mají o bod méně. V příštím kole čeká na bludovické fotbalisty vedoucí celek soutěže ze Sedlnic, který letos sestoupil z Okresního přeboru.

 

Tabulka | Rozpis zápasů