Z Olbramic se bludovičtí hráči vraceli se třemi body

27.05.2019 07:50

Až na nedělní podvečer, konkrétně na pátou hodinu večerní, byly na programu výkopy většiny zápasů v rámci 24. kola III. třídy, včetně toho s účastí Bludovic. Ty zajížděly na druhé nejvzdálenějším místo v soutěži, do Olbramic, kterým náležela 7. příčka v tabulce, a před zraky šestadvaceti diváků se snažili nechat zapomenout na předchozí smolnou penaltovou prohru doma se Zbyslavicemi.

První poločas se nesl ve znamení herní převahy hostů a nechybělo málo, aby byla přetavena i v branky. Asi největší šanci měl jeden ze členů srbské enklávy, Miloš Mitić, který si převzal míč a vystartoval směrem k brance, kterou v trháku těsně přestřelil. Ránou nad se pak poprvé prezentoval Jan Krchník a nebezpečný byl i pokus Lukáše Zmatka. Ze strany domácích přišla jedna vážnější šance, kdy se míč dostal do malého vápna, ale ani jeden ze dvou přítomných útočníků nezakončil.

V druhém poločase došlo konečně na gólové rozuzlení. Počkat si na něj všichni přítomní museli až do 74. minuty, kdy se na levé straně urval Přemysl Škobránek a z poměrně velkého úhlu prostřelil gólmana Jindřicha Richtera krásně kolem jeho pravé ruky k tyčce. Jedná se o druhou přesnou trefu jedné z jarních posil po jeho zásahu z debutu v Rybí. Největším smolařem tohoto utkání byl bezpochyby Krchník, kterému se lepila smůla na kopačky a neprosadil se ani po změně stran, přitom příležitostí k tomu měl spoustu.

Neprosadil se však ani po vyslání Pavlem Kašubou do běhu, ani o pár minut později sám tváří v tvář s brankářem, kterého znervóznil na tolik, že při výběhu lapil balón až napodruhé. Hodně blízko k brance měl po jedné ze střel i Zdeněk Navrátil, který nastřelil tyč. Nutno dodat, že akce měli i domácí. Nejprve přišel centr z pravé strany, který mířil na dva hráče u vzdálenější tyče, ale došlo k nechtěné teči od třetího. Následně došlo k přelobování brankáře Oleksandera Tolstikova a až na čáře zachraňoval situaci odkopem kapitán Josef Holík.

Skóre se však už nezměnilo a tak se po nějakém čase opět dostalo an vítězný sokolský pokřik ve středovém kruhu. V příštím utkání se Bludovice představí opět doma a to v neděli 2. června od 4 hodin odpoledne (z původního termínu o den dříve v 17:00). Soupeřem jim bude předposlední Ženklava, jež o víkendu přehrála Mankovice vysoko 5:2.

Oficiální zápis z utkání na stránkách FAČR: https://is.fotbal.cz/zapasy/zapis-o-utkani-report.aspx?zapas=1230fde2-e533-46d8-9054-c9505e696a5f&zapis=1&noprint=1&btnprint=1&.htm

Fotogalerie (autor: Pavel Kašuba)