Výhra v malém derby pro bludovické žáky

09.09.2019 14:58

Do druhého kola nastoupili žáci Bludovic proti rivalům ze Starého Jičína. Od první minuty kluci plnili vše, co jsme si řekli. Nastoupili jsme k druhému zápasu v nové soutěži, které kluci se učí. Zápas od začátku nabral vysoké obrátky a nikdo nedal nijkomu nic zadarmo. Běžela 13. minuta prvního poločasu, když se po krásných přihrávkách Bludovice dostaly do protiútoku a díky střele Dana Trinha Baoa vedly 1:0.

Po rozehraní soupeře se kluci opět zmocnili míče a v 15. minutě se prosadil Teodor Toman 2:0. Po půlhodině soupeř po chybě při odkopu snížil na 2:1. Kluci se však povzbuzovali, že se nic neděje a hrajeme dál. Hra se pak opět otočila na domácí stranu a ve 35. minutě skóroval po krásnýé kombinaci Pavel Schneider na 3:1. Tímto výsledkem skončil i první poločas.

V šatně jsme si řekli pár věcí, co vylepšit a využili času na odpočinek. Soupeř byl ještě v šatně a kluci už vyběhli na hřiště nažhavení. Od začátku druhého poločasu se hra opakovala ve stejném duchu jako v první polovině. Hra byla vyrovnaná a bojovná, ale fotbal je o chybách a soupeř díky jedné naší snížil na 3:2.

Pokračovali jsme ve své hře a musím všechny vyzdvihnout svou bojovností a trpělivostí. Díky výborným zákrokům domácího brankáře Williama Skřídlovského se kluci dostali po dlouhém výkopu k protiútoku a druhým gólem Páji Schneidera se v 59. minutě dostali znovu do dvoubrankového vedení, tentokrát 4:2. Po této brance domácích se vše trochu uklidnilo, ale jen na chvíli. Soupeř stále bojoval a v 71. minutě vybojoval ještě penaltu.

Běželo nastavení a soupeř chtěl ještě nějakým způsobem zkorigovat výsledek, nicméně gólman domácích se s ledovým klidem zhostil výzvy chytit první kopanou penaltu a po nádherném skoku k tyči tak opravdu učinil. Svým rychlým vstanutím následně zabránil i dorážce a míč udržel pevně v náručí.

Hned poté zápas skončil a to již zmíněným vítězstvím domácích fotbalistů 4:2. Příští neděli se bludovičtí žáci představí opět doma a to proti Kunínu, který je zatím 100% a už se na ně těšíme. Musím všem ještě jednou poděkovat.

Autor: Vilém Skřídlovský (trenér)
Odkaz na oficiální zápis na stránkách FAČR