Vítězný vstup do nového ročníku aneb výhra nad Hostašovicemi

12.08.2019 08:33

Juventus vs. Inter Milán. I tak by se dal popsat včerejší podvečerní zápas proti nově postupivšímu celku z Hostašovic, kterým bludovičtí Sokoli zahájili novou sezonu s označením 2019/2020. Svým soupeřům totiž kvůli kolizi museli zapůjčit svou venkovní sadu dresů. Počasí bylo vskutku letní a i proto se do areálu kolem hřiště vtěsnalo na lavičky a pod přístřešek na 150 diváků.

Soutěž: OS Nový Jičín - III. třída Fáze: 2. kolo Rozhodčí: Lukáš Hrdina
vs.
16' Zdeněk Navrátil
33' Zdeněk Navrátil
44' Zdeněk Navrátil
60' Zdeněk Navrátil
4:1
(3:0)
Oficiální zápis z utkání na stránkách FAČR
75' Vítězslav Rotter
Datum a čas výkopu: 11.8.2019; 17:00 SELČ Dějiště: hřiště Bludovice Počet diváků: 150

Kádr bludovických zůstal prakticky bez změn. Zatím odešli akorát dva hráči a to přesně dle předchozí domluvy Lukáš Zmatek (Starý Jičín) a Pavel Sláma (Kunín). Místo nich si svůj debut odbyl Jiří Šimek na pozici krajního obránce a po delší době se vrátil také Jaroslav Mikulka. Novinkou bylo avizované hokejové střídání, ke kterému měli domácí připraveno 5 hráčů na lavičce.

Své střelecké konto otevřel už v 16. mintuě Zdeněk Navrátil, jenž o čtvrthodinu později přidal druhou branku á la Zlatan Ibrahimovič, kdy na centr z pravé strany naskočil a nůžkami z boku propálil míč až do brány. A těsně před koncem prvního dějství přidal ještě třetí zásah a zkompletoval tak hattrick.

Aby toho nebylo málo, tak po změně stran - konkrétně v 60. minutě - vsítil stejný autor ještě jeden gól a to po stříleném centru Milana Fojtíka uvnitř vápna. Následně přišlo snížení ze strany hostů, o které se postaral Vítězslav Rotter. Hostašovice tento gól nabudil a hostující hráči zaznamenali i další pokusy.

Ty však skončily buď mimo prostor tří tyčí nebo v osobním držení Oleksandra Tolstikova. Na druhé straně si mohli premiérové trefy v novém ročníku připsat také staří známí bludovičtí kanonýři Jan Krchník s Milanem Richterem, ale žádný z jejich pokusů neskončil za zády gólmana Tomáše Pleška.

Zápas kvůli zdravotním problémům nedohrál hrající trenér Fojtík, který si už v prvním poločase přivodil poranění v oblasti třísel a po několika zkušebních zátěžích se na závěr zápasu už díval z pozice diváka. Dříve odešel do sprch také debutant Šimek, který si stěžoval na bolest v zadním stehenním svalu. Na výsledek už to však vliv nemělo.

Bludovicím tak po úvodním kole patří 2. místo za Sedlnicemi, které doma s Bartošovicemi dali stejný počet gólů, přičemž žádný nedostali. Také v dalším zápase si černo-bílá legie zahraje před vlastními diváky a to již tuto sobotu, 17. srpna proti Olbramicím. Výkop je naplánovaný opět na 17:00 SELČ.

 

Tabulka | Rozpis zápasů