Sokoli si připsali vysoké vítězství v Životicích

20.04.2019 18:17

Famózní, skoro až letní, počasí doprovázelo dnes krátce po poledni utkání třetího týmu s předposledním v rámci tabulky III. třídy okresu Nový Jičín. Na stadion v Životicích u Nového Jičína se sletěli bludovičtí sokoli vyzvat „domácí“ celek Mořkova B.

Aktivnější byli od úvodní minuty hosté a ti se také v 5. minutě ujali po hlavičce Milana Fojtíka vedení 1:0. Hned vzápětí se ale povedlo domácím srovnat - prosadil se Jan Stecula a krátce před dovršením čtvrthodiny úvodní půle přidal druhou branku Kamil Boroš. Rázem tak byli na koni mořkovští, jenže ne na dlouho. V 17. minutě se zahrávala penalta, kterou bezpečně proměnil Michal Hromádka. O 7 minut později se poprvé v tomto utkání prosadil jeden z bludovických ostrostřelců, Milan Richter. Ten využil špatného postavení obránce a přelstil domnělý ofsajd, aby utekl zadákům Mořkova a sám zakončil. Tento stav už vydržel až do závěrečného hvizdu a to i přes několik šancí v podání Jana Krchníka, jenž evidentně dnes nechal své střelecké kopačky doma.

Po změně stran už hrál prakticky jeden tým a to ten oděný do černo-bílých dresů. V 51. minutě překonal z velké vzdálenosti krásným způsobem gólmana Miroslava Lanka Hromádka, pro kterého to byla druhá trefa v zápase a nebýt skvělého zákroku po následném přímém kopu, který právě on zahrával, těšil by se tento defenzivněji laděný hráč i z hattricku. Ten ale dnes čekal na někoho jiného a to na forvarda Milana Richtera, jenž svými rychlými zásahy z 66. a 69. zkompletoval před zraky čtyřiceti diváků svou trojičku a zaslouženě tak mohl v 75. minutě odejít ze hřiště a užít si individuální potlesk od ostatních. Definitivní tečku za skóre proti očividně otrávenému pořadatelskému mužstvu udělal velice pohledným lobem uvnitř šestnáctky z 85. minuty Lukáš Zmatek.

Bludovice tak porazily B-tým Mořkova vysoko 7:2 a alespoň na chvíli odskočili 4. Olbramicím, které hrály od 16. hodiny na půdě Hodslavic. Další duel, tentokrát v rámci 20. kola, bude v sobotu 27. dubna od jedné hodiny odpolední hostit hřiště v Bludovicích. Na to přijede aktuálně 5. celek tabulky, rezerva Fulneku, která teprve zítra odehraje svůj zápas proti Mankovicím.

Oficiální zápis z utkání na stránkách FAČR: https://is.fotbal.cz/zapasy/zapis-o-utkani-report.aspx?zapas=9098e5ca-9c93-479c-a5d3-7fa3be4fae64&zapis=1&noprint=1&btnprint=1&.htm