Rezerva Žiliny se vracela domů s prázdnou

29.06.2020 08:09

Poslední červnový víkend přinesl v pořadí již třetí zápas letošního Corona Cupu, v němž na bludovický stánek přijela Žilina B. Na programu sobotního odpoledne tedy bylo derby dvou místních částí a to se odrazilo i na hojné účasti diváků. Těch se sešlo hodně i proto, že po delší době přálo i počasí.

Ovšem zpět k duelu obou týmů. Za ten domácí si poprvé zahrál Michael Vavřík a nutno říct, že jeho přítomnost na hřišti šla znát. V bráně se představil Antonín Studený, který Vítězslava Tumu přesunul do pole. Dlouhou herní absenci přerušil Michal Vlk a znovu nechyběl ani Jan Bouda. Do zápasu vlétly lépe Bludovice.

Úvodní šance směřovaly na bránu bývalého gólmana černo-bílé legie, Oleksandra Tolstikova. Nejprve Milan Richter těsně přestřelil. Další střela, jejímž autorem byl výše zmíněný Vavřík, se po teči dostala i za záda gólmana hostů a stav byl 1:0. Po změně stran přidal Bouda druhou trefu razantní hlavičkou po rohovém kopu, který zahrával David Bleha.

V druhém poločase už byla hra bludovických fotbalistů trochu klidnější - hlavně proto, že z původních tří náhradníků zbyl jeden jediný. Kvůli zranění kolene totiž musel odstoupit mladíček Jan Kozlok a po úvodní pětačtyřicetiminutovce dohrál z osobních důvodů Vavřík. Na několika postech se tak protočilo více hráčů.

Druhá půle přinesla zlepšení v případě Dušana Zlatkoviče, jemuž patřil střed pole. Povedený výkon předvedl také Lukáš Potsch, jenž si netradičně vyzkoušel roli stopera vedle kapitána Josefa Holíka a nevedl si vůbec zle, i když jej trápilo bolavé koleno. Zranění trápilo i Holíka, když od začátku hrál s nataženým zadním stehenním svalem.

Žilině se povedlo snížit na 2:1, když se do střeleckých análů zapsal Pavel Lossmann. Několikrát nebezpečně proběhl po pravé straně Jan Kiral a pokusy rozvlnit síť i napodruhé měli další žilinští, nicméně proti stál Studený mezi třemi tyčemi. Duel tedy skončil výsledkem 2:1 pro domácí.

Sokol podal solidní výkon a to i přes fakt, že na žilinské straně bylo nasazeno mnoho hráčů A-mužstva, nehledě na počet náhradníků, který už připomínal ligové parametry. Náležitě tak mohl po odmlce přijít i pokřik uprostřed hřiště s děkovačkou směrem k publiku. K úplnému dohrání exhibičního turnaje schází Bludovicím jeden zápas a to na hřišti Lubiny.