Mladší žáci zvítězili nad Petřvaldem

08.06.2019 14:00

Venku krásně, svítí slunce a ve středu nás čekal na domácím hřišti 3 tým tabulky Petřvald. Kluci se opět sešli o hodně dřív a v plné sestavě, natěšení na zápas se šli už hodinu před zápasem rozcvičit. V šatně jsme si řekli pokyny k zápasu a natěšení šli na to. Čekali jsme urputný tvrdý boj o každý míč a hodně běhavý tým. To se nám potvrdilo hned od první minuty, ale kluci plnily vše, co jsme si řekli a dobrým pohybem a opět podotknout výbornými zákroky domácího brankáře Williama Skřídlovského, nepropustnou obranou kapitána Jakuba Bedřicha a spoluhráčů. Kluci měli své šance ke vstřelení branky, chybělo opravdu jen trochu klidu. Píle se nám vyplatila a v 29 minutě se prosadil prvním gólem na jaře Štěpán Macíček 1:0. Chvíli na to, skončil první poločas. V šatně jsme si řekli pár věcí, co dodržet a co přijde.

Kluci hned od začátku druhé půli vzali na sebe styl hry a po výborném výkonu a přesných nahrávkách se v 39 minutě prosadil Pája Schneider 2:0. Hned po rozehrání soupeře jsme se zhostili míče a po krásné přímé přihrávce se trefil i náš druhý střelec Theodor Toman 3:0. Kluci byli namlsaní a chtěli vstřelit další branku a to se podařilo druhým gólem v zápase hned o 2 minuty na to ve 42 minutě Theodorem Tomanem 4:0. Soupeř se ale nevzdával, pořád zlobil a zkoušel vstřelit kontaktní branku, ale celé mužstvo šlapalo jak mělo. Běžela 49 minuta a po krásném dlouhém výkopu domácího brankáře se dostal do brejku sám na bránu Pája Schneider a s ligovým klidem vstřelil 5 branku domácího mužstva 5:0. Aby toho nebylo málo, hned o 2 minuty později vstřelil na 6:0 Štěpán Driml. Vypadalo to, že soupeř vše vzdá, ale zdání klame a po chybě ve středu hřiště a střele na bránu se ukopl domácí hráč v obraně a srazil si míč do své brány 6:1. Nic víc už tým žáků pod vedením trenéra Viléma Skřídlovského nedopustili a ještě vstřelili 7 branku v zápase a to Theodora Tomana, který završil hetrick v zápase. V posledních 3 minutách se už nic víc nestalo a kluci vyhráli nad Petřvaldem 7:1 a připsali si další důležité body do tabulky.

Další těžký zápas nás čeká na půdě Rybí v neděli v 10.00.

Autor textu: Vilém Skřídlovský

Oficiální zápis z utkání na stránkách FAČR: https://is.fotbal.cz/zapasy/zapis-o-utkani-report.aspx?zapas=892767ed-9966-4cea-896c-790ef2e3da2e&zapis=1&noprint=1&btnprint=1&.htm