Městské derby skončilo lépe pro rezervu Nového Jičína

20.05.2019 08:29

Tečku za fotbalově nabitým víkendem udělalo včera - v neděli 19. květnu - v 10 hodin dopoledne střetnutí pod hlavičkou 18. kola skupiny A mladších žáků mezi těmi z Bludovic a z Nového Jičína B. Vyhrocený duel sledovalo 30 přítomných příznivců a hrálo se za perfektních podmínek.

Nástup bludovických mladíků byl přímo pohádkový, když v úvodních pěti minutách zaznamenali stejný počet střel. V 7. minutě se povedlo prosadit Pavlu Schneiderovi a s nadějimi domácího družstva to vypadalo slibně. Novojičínští však i v oslabené sestavě, kdy neměli nikoho na vystřídání, zabrali a nakonec se jim povedl otočit stav na 1:3. Vše odstartoval proměněným přímým kopem gólman Jan Konečný. Dvě trefy pak přidal Georgios Koulizakos.

Bludovice vedené Vilémem Skřídlovským pak v druhé půli trochu zabrali a zásluhou Teodora Tomana se jim povedlo deset minut před koncem snížit. Je však nutno vyzdvihnout výborný výkon brankáře hostů Konečného, který v průběhu celého mače vychytal několik pokusů Sokolíků. Ti se snažili o vyrovnávací trefu až do samotného závěru, ale bohužel se jim nepoštěstilo.

Nový Jičín tak zůstává na druhé příčce s osmatřiceti body, zatímco Bludovice okupují poslední příčku s tříbodovou ztrátou na sedmé Bartošovice. V příštím zápase se představí znovu doma a to již tuto středu, 22. května od 17. hodiny právě proti Bartošovicím a to v rámci vloženého zápasu 16. kola z 5. května.

Oficiální zápis z utkání na stránkách FAČR: https://is.fotbal.cz/zapasy/zapis-o-utkani-report.aspx?zapas=ccc55ec2-e84b-498c-ad1b-b105482c4061&zapis=1&noprint=1&btnprint=1&.htm

Fotogalerie (autor: Pavel Kašuba)