Soutěž Fotbalová hvězda v Karviné s účastí Sokolu Bludovice

08.11.2019 09:08

V úterý 5.11.2019 se několik našich mladíků zúčastnilo výběru talentů pod hlavičkou FAČRu, nazvaného Fotbalová hvězda. V této dovedností soutěži si mohli všichni poměřit síly a schopnosti s kluky, kteří hrají v jiných, i větších, klubech, než které jsou zvyklí potkávat během sezony. Již od prvních okamžiků bylo všem na tréninkovém hřišti v Karviné jasné, že velkými favority na vítězství v tomto kole budou hráči z Opavy.

Svými technickými schopnostmi učarovali nejednoho diváka již od rozcvičování. Soutěž, která byla určená pro ročníky 2007 a 2008, však měla 5 bodovaných dovedností, v kterých se i těmto borcům naši bludovičtí talenti dokázali vyrovnat, či dokonce být i lepší - jako například při střelbě nebo slalomu na čas. Konkurence se ukázala být opravdu velká, ale i přes velkou nervozitu naše vycházející hvězdy dokázaly, že se neztratí.

V celkovém hodnocení se totiž nejlepší z nás, Ondřej Daněk, umístil na krásném 16. místě z celkových jednatřiceti účastníků. Do jarního kola však postoupili přímo pouze nejlepší tři a tak toto měření sil bylo alespoň velkou zkušeností pro 4 naše hráče (vedle Ondry to byli ještě Jan Hříva, Dan Bao Trinh a William Skřídlovský), kteří dokázali zanechat dobrý dojem na diváky i na místní trenéry. Děkujeme za skvělou reprezentaci oddílu!

Autor: Miroslav Blažek (trenér starší přípravky)