Drtivá porážka od Hostašovic v druhém zápase přátelského turnaje

15.06.2020 08:09

Druhý červnový víkend se nesl ve znamení prvního domácího utkání v kalendářním roce 2020, leč šlo pouze o přípravné. Domácí Bludovice v něm hostily nedaleký Sokol Hostašovice a to v rámci „Corona Cupu“ pod záštitou Žiliny. Ve srovnání s loňským podzimem dostál změn nejen samotný pažit, který byl špičkový na místní poměry, ale pomalu i samotné zázemí.

Zábradlí na pomezí se odělo do černo-bílých barev, staré potrhané sítě nahradily nové (samozřejmě v klubových barvách) a také branková konstrukce dostala nový nádech bílé barvy. Čerstvě nalajnované hřiště pak přímo volalo po zápasovém vytížení. A to přišlo 13. června za velmi dusného dne. Teploty dosahovaly skutečných letních cifer a podmínky připomínaly prádelnu.

Jako špinavé prádlo v pračce se pak mohli cítit i samotní hráči domácího celku, kteří po patnácti vteřinách prohrávali 0:1. Do třetí minuty stihli hosté vměstnat ještě jeden přesný zásah a když to po úvodní čtvrthodině bylo už 0:3, o průběhu zápasu bylo prakticky rozhodnuto. Za domácí se něco snažil s výsledkem udělat Michal Hromádka, autor dvou branek, jedné z penalty.

Hostující celek ale přijel rozjetý jako dobře naolejovaná mašina a k úvodním třem brankám přidal až do závěrečného hvizdu dalších pět. Pozitivním je určitě výkon brankáře Vítězslava Tumy, jenž dalších x brankových příležitostí - včetně jednoho pokutového kopu - zneškodnil, návrat Jana Boudy do středu zálohy a další povedený start mladičkého Jana Kozloka v obraně.

O nadcházející sobotě zamíří černo-bílá legie do Lubiny, kde se znovu od 16. hodiny představí proti místnímu týmu s přízviskem Spartak. Celé vystoupení v turnaji pak zakončí na konci měsíce malým derby s žilinskou rezervou (opět od 4. hodiny, tentokrát doma). Svěřenci Bohumila Sivého tedy mají ještě 2 kola na vytěžení cenných bodů do tabulky ve své výkonnostní skupině B.