Domácí premiéra v jarní části skončila na jedničku

14.04.2019 21:47

Včera byl na programu zápas v rámci 18. kola novojičínské III. třídy, ve kterém se na hřišti v Bludovicích představili hráči domácího Sokolu a hostující celek z Hodslavic. Panovalo opravdu pochmurné počasí, ovšem i přesto zamířilo na lavičky kolem hřiště 50 diváků.

Vstup do utkání měli o něco lepší hosté, kteří zaznamenali několik šancí, ale žádná z nich neskončila gólem. Síť se napnula ve 13. minutě na opačné straně, kdy se parádně prosadil Zdeněk Navrátil. Stejný hráč měl v průběhu první půle velmi blízko k nádhernému fotbalovému momentu, když na centr z pravé strany střihnul perfektní nůžky, ale se střelou si gólman Lukáš Kulíšek poradil. Hře i nadále dominovali domácí, kteří se mohli ujmout už dvoubrankového vedení. Jan Krchník ale osamocen vepředu místo obstřelu volil lob a balón se za čáru nedostal. Do kabin se tak šlo za stavu 1:0 pro Bludovice.

Po změně stran hodslavští hráči přidali a hráli lépe. Výsledkem toho byl tlak a v 59. minutě i srovnávací trefa Jakuba Mikšíka z rohu. O sedm minut později uviděl domácí Milan Fojtík žlutou kartu a na place se strhla drobná rozmíška mezi hráči, která dokázala napjatost duelu. Když už to vypadalo, že se oba celky rozejdou smírně, výše jmenovaný útočník s číslem 5 na zádech natolik rozebral defenzívu Hodslavic, že si v 80. a 89. minutě dali dvě vlastní branky - jednu po míči z levé strany a druhou po rohovém kopu. Bludovice tedy nakonec braly poprvé na jaře plný bodový počet za triumf 3:1, jenž řádně oslavili jednak ve středovém kruhu týmovým pokřikem a také krátkým posezením v klubovně.

Dodejme, že příští víkend se bude nést ve znamení výjezdu do Životic u Nového Jičína. Soupeřem černo-bílých sokolů bude Mořkov B a to v sobotu 20. dubna od půl jedné odpolední.

Oficiální zápis z utkání na stránkách FAČR: https://is.fotbal.cz/zapasy/zapis-o-utkani-report.aspx?zapas=94b1960b-38a7-4498-b30f-4212c5a26e60&zapis=1&noprint=1&btnprint=1&.htm