Bludovičtí žáci nevstoupili do nové soutěže příliš dobře

09.09.2019 14:26

Na první zápas nové soutěže žáků, ve které se už hraje na větší hřiště, zajížděli hráči Bludovic v první zářijový den na hřiště Ženklavy - družstva, které loňskou sezónu vyhrálo celou soutěž. Od začátku tak byl celý tým Bludovic hodně nervózní, neměl balón v klidu a nepovedlo se moc útočných šanci. Zkušený soupeř této soutěže tak těžil ze svých zkušeností a v první poločase padala jedna branka za druhou. Nebýt brankáře bludovických Sokolíků Williama Skřídlovského, zřejmě by výsledek prvního poločasu byl vyšší než „pouze“ 5:1.

Do druhé půle nastoupily Bludovice po taktické poradě v jiném rozestavení a na hře to šlo vidě. Ta s vyrovnala a mladíci v černo-bílém dokázali při své premiéře na celém hřiště zatlačit soupeře a i pod tlakem si dokázali vytvořit spoustu šanci - leč bohužel nevyužitých. Dokázali však vystrčit růžky v pro ně novém formátu a vstřelit dvě branky zkušenému protivníkovi, ale i když to zvládli fyzicky, na konečném výsledku to už nic nezměnilo.

Zápas, jenž se pyšnil diváckou kulisou patnácti lidí, tedy skončil 6:2 pro domácí ženklavské a rozhodně šlo poznat, že je něco jiného hrát na velkém hřišti, než tomu bylo v loňské sezóně. Ve druhém poločase však bludovičtí ukázali, že dokážou hrát i v této nové soutěži s každým a to klidně 1:1, jako to předvedli nyní v druhé půli. Druhým utkáním bylo to domácí proti Starému Jičínu.

Autor textu: Vilém Skřídlovský (trenér)
Odkaz na oficiální zápis na stránkách FAČR