Bludovické áčko si poradilo s Ženklavou

03.06.2019 12:43

Doslova letní počasí doprovázelo včerejší utkání v rámci 25. kola novojičínské III. třídy mezi domácími Bludovicemi a hosty z Ženklavy. Ačkoliv oficiální zápis uvádí pouze 30 diváků, dle tvrzení hlavního pořadatele přihlíželo utkání kolem stopadesáti lidí, včetně spousty cyklistů z nedaleké cyklostezky či rodinných příslušníků samotných hráčů a členů mládežnického týmu, kteří odehráli svůj zápas v 10 hodin dopoledne a na hřišti zůstali s trenéry na zaslouženou opékačku po triumfu 4:2 (reportáž přineseme v průběhu týdne).

První poločas nabídl několik šancí a u většiny z nich byl velmi aktivní Pavel Sláma - tentokrát netradičně výše postavený na pozici středního záložníka namísto jeho tradičního stoperského postu. Ze třech akcí mu za zády brankáře skončila jedna - druhá orazítkovala břevno a třetí zlikvidoval právě gólman hostů. Blízko k brance byl i další netradiční ofenzivní eso v podobě Michala Hromádky, jinak krajního zadáka. Jeho pokus ale v prostoru mezi třemi tyčemi neskončil. Ze strany hostů vyzdvihněme jednu akci, kdy musel zakročit Oleksandr Tolstikov.

Ukrajinská jednička pak i po změně stran zachránila své spoluhráče dalším parádním zákrokem a jakoby nastartovala další útočná tažení Bludovic. Ty vedl hlavně Jan Krchník, který zásoboval kolegy přesnými přihrávkami a nakonec se dočkal i dvou střeleckých zápisů, díky nimž se polepšil v tabulce střelců soutěže. Hodně blízko své premiérové brance byl po pár minutách na hřišti i střídající Pavel Kašuba, ovšem ten v trháku nestihl doběhnout k míči dříve než gólman Ženklavy a pak mu chyběl krok při dalším nákopu z pole.

Tečku za povedeným výkonem udělala ukázková trefa vystřídavšího Milana Richtera, který si naprosto parádně zaběhl na dalekonosnou přihrávku Jiřího Horáka, které předcházel obětavý zákrok dalšího žolíka z lavičky Kašuby. Ten prudkým skluzem vyvedl z míry útočícího hráče hostujícího celku, nositel čísla 17 mu ukradnul míč a nastartoval kanonýra s trojkou na zádech číhajícího na půlce, který si dovolil i nasadit brankáři kličku, aby mohl zakončovat k jeho velké radosti do prázdné brány. Zrodila se tak druhá výhra v řadě a opět s čistým kontem.

V příštím utkání pojedou sokoli z Bludovic, kterým po posledním kole náleží 4. příčka v tabulce, naposledy v sezóně 2018/2019 ven a to do Štramberku. S místním klubem se utkají v sobotu 8. června od páté hodiny dopolední. Jejich nejbližší soupeř, kterými jsou o dva body třetí Bravantice, vyzvou o den později druhé Rybí, zatímco 5. Fulnek B, jenž má horší skóre, si zahraje ještě před nimi a to na půdě Bartošovic. Co se dalšího domácího zápasu týče, tím posledním bude v sobotu 15. června od půl druhé souboj s Bartošovicemi.

Oficiální zápis z utkání na stránkách FAČR: https://is.fotbal.cz/zapasy/zapis-o-utkani-report.aspx?zapas=b0ca1bec-d5bb-464f-8a0e-0c2c4797ad73&zapis=1&noprint=1&btnprint=1&.htm