Bludovice v překvapení kola udržely všechny body s lídrem tabulky

02.09.2019 08:35

První zářijový den se v Bludovicích nesl ve znamení dalšího domácího utkání. V neděli odpoledne si cestu na hřiště v této městské části Nového Jičína našlo 85 diváků a důvod byl prostý - vedle skvělého letního počasí totiž přijel tým, který vedl tabulku a to bez ztráty jediného bodu.

Soutěž: OS Nový Jičín - III. třída Fáze: 5. kolo Rozhodčí: Tomáš Malý
vs.
5' Milan Fojtík
63' Pavel Táborský
77' Zdeněk Navrátil
3:1
(1:0)
Oficiální zápis z utkání na stránkách FAČR
85' Mario Millian
Datum a čas výkopu: 1.9.2019; 16:30 SELČ Dějiště: hřiště  Bludovice Počet diváků: 85

V diametrálně odlišné sestavě oproti minulému víkendu, kdy Sokol zajížděl do Lubiny v pouhých deseti lidech, nastoupili bludovičtí fotbalisté k tomuto zápasu s pěti náhradníky a to i včetně nových posil. Tou nejzvučnější je David Bleha s mnoha zkušenostmi z prostředí českého fotbalu (Chomutov a Most) a také ze zahraničí (konkrétně pak z Německa, kde působil v několika klubech). O restart kariéry se pak v Bludovicích snaží devětadvacetiletý Lukáš Potsch, juniorský člen kádrů Oder a Mankovic, a o dva roky mladší Tomáš Knápek, jenž v rámci mládeže působil v Žilině a Libhošti. Všichni jmenovaní se dočkali premiérových startů v černo-bílých barvách a zanechali určitě pozitivní dojem.

Ovšem zpět k zápasu. Ten začal pro domácí mančaft přímo božsky - z levé strany hřiště zahrával řízný krajní bek Michal Hromádka přímý kop, který v hloučku hráčů uvnitř šestnáctky exkluzivně našel hrajícího trenéra Milana Fojtíka a ten parádní hlavičkou zavěsil míč za záda Lukáše Spurného. Pro nositele čísla 14 se jednalo o druhý gól v této sezoně a opět jej vstřelil hlavou. Za zmínku dále určitě stojí nahrávka Přemysla Škobránka pro Pavla Táborského, který těsně minul v jasné šanci. Na druhé straně pak musel dvakrát zasahovat brankář Oleksandr Tolstikov proti pokusům Sedlnic. První dějství příliš mnoho dalších šancí nenabídlo a tak se do kabin šlo za stavu 1:0.

Po změně stran se bludovickým povedlo svůj náskok dokonce navýšit. Proti oslabeným hostům, kterým odešli někteří hráči na přestup či z jiných důvodů chyběli na soupisce, se po chybě od soupeřova zadáka perfektně prosadil zmiňovaný Táborský, který z úhlu prostřelil gólmana Spurného kolem bližší tyčky. I přes větší náskok se Bludovice i nadále tlačily do útoku a hlavně ikonickému kanonýrovi Milanovi Richterovi nechybělo mnoho, aby si připsal premiérový zásah v sezoně 2019/20. Proti však bylo břevno sedlnické svatyně, které ho dvakrát zastavilo od gólových oslav. Místo něj se v 77. mintuě prosadil Zdeněk Navrátil, který celkově působil problémy obraně sedlnických (zmínit se určitě musí pokus o nůžky, kterým chyběly centimetry).

Díky pátému zásahu v právě probíhajícím ročníku, kterému hodně přispěla čtyřgólová kanonáda v úvodním kole s Hostašovicemi, tak zůstává i nadále na dostřel dosavadnímu nejlepšímu střelci soutěže, Jakubovi Jiroutovi z Tatranu Mankovice. Vyzdvihnout určitě musíme bojovný výkon obránce Antonína Studeného, který nejednou odvrátil hrozící nebezpečí před jeho brankou. V závěrečné pětiminutovce vyvinuly Sedlnice obří tlak a zásluhou Maria Milliana zkorigovali výsledek na 3:1. Dvoubrankový náskok si však bludovičtí utéct nenechali a po třech týdnech se mohl od středového kruhu opět linout líbezný zvuk vítězného pokřiku následovaný děkovačkou přítomným příznivcům.

Sokoli se tedy díky tomuto skvělému výsledku dostali v tabulce z 11. na 9. místo, zatímco Sedlnice spadly na 3. pozici. V příštím utkání pojedou Bludovice do Děrného, kde si zahrají proti rezervě fulneckého klubu. Ta v rámci tohoto kola padla na půdě Zbyslavic 1:4 a aktuálně jí náleží 6. příčka. Výkop prvního vzájemného souboje v tomto ročníku je na programu znovu v neděli, tentokrát 8. září a to ve 4 hodiny odpoledne. Další domácí souboj pak proběhne hned o týden později, v sobotu 14. září, a to proti aktuálně vedoucím Bravanticím (s výkopem znovu v 16:00 SELČ).

Tabulka | Rozpis zápasů