Bludovice padly na úvod jara v Rybím

02.04.2019 19:20

V neděli 31. března 2019 se rozběhla jarní část III. třídy novojičínského okresu a bludovičtí fotbalisté A-týmu zajížděli v rámci 15. kola na půdu nedalekého celku TJ Rybí. Zápas začínal v odpolední čas 15 hodin a 30 minut a vládlo příjemné jarní počasí.

Vstup do zápasu, kterému přihlíželo 65 diváků, hostům vůbec nevyšel a už ve 4. minutě inkasovali z kopačky Dominika Adamského poprvé. Na tuto trefu však zareagoval svým debutovým zásahem v černo-bílých barvách Přemysl Škobránek a když se o 3 minuty později prosadil i Milan Richter, vypadalo s šancemi Bludovic lépe. Ve 20. minutě nicméně srovnal stav z druhé šance Rybí Vojtěch Pala a jelikož už do konce poločasu branka nepadla, šly oba celky do kabin za stavu 2:2.

Po změně stran přišlo definitivní rozhodnutí a to bohužel ve prospěch Rybí. V 68. minutě poslal krásným způsobem míč za záda Oleksandra Tolstikova, který v druhém dějství vychytal fantastickou dvojitou šanci domácího mužstva, z přímého kopu Vratislav Lenert. I přes následný tlak a několik vypracovaných příležitostí, mezi které se řadily dva dalekonosné pokusy z pravé strany v podání Michala Hromádky či velké šanci Jiřího Horáka, jenž stál tváří v tvář brankáři, se bludovickým hráčům nepovedlo zápas srovnat a tak se domů vraceli bez bodového zisku.

Utkání se neslo ve znamení premiérových startů několika hráčů, kteří přišli pomoci Sokolu k co nejlepšímu umístění v tabulce ligové soutěže. V té nyní Bludovicím náleží 5. místo se sedmadvaceti body na kontě. Příští utkání se uskuteční v neděli 7. dubna. Bludovický celek na něj bude zajíždět do nedaleké Žiliny vyzvat aktuálně vedoucí celek tabulky a výkop na hřišti na Lamberku je naplánován na 10:15 SELČ.

 

Oficiální zápis z utkání na stránkách FAČR: https://souteze.fotbal.cz/zapasy/zapas/c16acc48-fdd4-4ec7-bfd0-745e999b5c70