Bahnivá porážka áčka na Petřvaldu

08.10.2019 14:57

První říjnový duel odvál bludovické Sokoly do Petřvaldu na Moravě, kde na ně čekal místní rezervní výběr doplněný o hrstku hráčů z A-týmu působícího v I.A třídě.

Soutěž: OS Nový Jičín - III. třída Fáze: 10. kolo Rozhodčí: Martin Pustějovský
vs.
19' Daniel Novák
32' Přemysl Šíp
72' Přemysl Šíp
82' Daniel Novák
4:0
(2:0)
Oficiální zápis z utkání na stránkách FAČR
 
Datum a čas výkopu: 6.10.2019; 15:00 SELČ Dějiště: hřiště Petřvald na Moravě Počet diváků: 30

O den dříve se na stejném hřišti představil právě hlavní mančaft této obce a to ve spojení s vydatným deštěm v průběhu sobotního dne znamenalo jediné. Trávník místy připomínal spíše bahenní lázně a byl hodně promáčený. Podmínky nicméně byly stejné pro oba celky a jedná se tak spíše o zkonstatování, že to v průběhu hry nebyla ideální fotbalová podívaná.

I přesto se ale bludovičtí snažili kombinovat a to hlavně po zemi. Dokonce si po nahrávkách v rychlém sledu vytvořili i několik gólových příležitostí. Dvě v podání útočníků Milana Richtera a Pavla Kašuby minuly prostor mezi třemi tyčemi, zatímco pokus Iva Bajera ze zrhuba třiceti metrů, na který brankář nedosáhl a přeletěl jej, skončil právě na tyči.

Jestli v zápase s předním týmem tabulky z Bravantic, ve kterých se nakonec radovaly právě Bludovice, stály při černo-bílé legii všichni svatí, v neděli v Petřvaldě byly tito stejní někde hodně daleko a mimo dosah. Krátce po orazítkování brankové konstrukce totiž poprvé inkasovali z kopačky Daniela Nováka a bylo to 1:0. A ve 32. mintuě přidal další trefu Přemysl Šíp.

Po změně stran se prakticky pokračovalo ve stejném scénaři - hosté byli fotbalovější, ale častokrát si vylámali zuby na nepřesné sehranosti či velké razanci při přihrávce. Několik takových míčů se odráželo od hráčů či protihráčů mimo, na některé nahrávky za obranu si stihl vyběhnout gólman a když už se někdo snažil o individuální průnik, proti byl terén a kolikrát i faul protivníka.

Do konce druhého dějství ještě padly dvě branky a obě do sítě Oleksandera Tolstikova. Autoři byli stejní, jako v první půli a pouze si prohodili pořadí. K lepšímu výsledku nepomohl ani návrat srbské posádky ve složení Miloš Mitić a Milan Jović z pobytu v zahraničí nebo účast vždy nebezpečného Zdeňka Navrátila. Bludovickým zkrátka nevycházelo vůbec nic.

Domů se tak vraceli jak zpráskaní psi opět bez bodu a podruhé inkasovali celkem vysokou porážku 0:4, jež je odsunula na 11. místo v tabulce za Trojanovice-Bystré, které mají o 6 branek lepší skóre a před Bartošovice. Petřvald na Moravě pak okupuje 9. příčku s tříbodovým náskokem. V příštím utkání se Sokol představí znovu doma a to s 2. Štramberkem. Výkop proběhne v sobotu 12. října od 15:00.

Tabulka | Rozpis zápasů