A-tým se pomalu ale jistě vrací do normálu, má nový trávník a čeká jej turnaj

18.05.2020 14:43

Poslední dny byly ve světě sportu nejen co se týče bludovického fotbalu šedivé, nicméně probíhající vlny uvolňování opatření proti šíření koronaviru nahrávají postupnému návratu do starých kolejí. Hlavní mužstvo TJ Sokolu Bludovice tak mělo v sobotu 16. května první oficiální schůzi na hřišti, kde se za dodržování epidemiologických podmínek sešli s novým trenérem áčka Bohumilem Sivým a řešili budoucnost celku.

Park legend, jak mnozí přezdívají hnízdišti Sokolů, se v průběhu jarní pauzy dočkal obměny zeleného pažitu, na němž se hrají mistrovská utkání. Zahradnictví Jež, kde působí i levý bek Josef Jež, se postarali o nepříliš vzhledný trávník a za pomocí různých nástrojů a aktivit jako vertikutace v součinnosti s pravidelným zavlažováním jej oživili a dá se říct že i připravili na nový ročník, jenž by měl začít v srpnu.

Exhibiční turnaj v rámci přípravy

V měsíci červnu čeká na černo-bílou legii přátelský turnaj s kluby z nedalekého okolí. Vše odstartuje v sobotu 6. června duel na životické půdě proti Mořkovu B. O týden později bude následovat první domácí souboj v letošním roce a to s Hostašovicemi a 20.6. pak bludovičtí pojedou na Lubinu. Vše uzavře malé derby s rezervou Žiliny na konci června. Všechny zápasy budou trvat klasicky 2 x 45 minut.

Střídání bude opět hokejové s podmínkou, že v poslední desetiminutovce půjde vystřídat pouze jednou. Při remízovém stavu se pak rovnou kopou penalty o druhý bod do tabulky. Dodejme, že ve výkonnostní skupině A se pak představí první tým Žiliny, Příbor, Rybí, Štramberk a Lichnov. Aktuální limit je 100 lidí včetně hráčů a rozhodčích na sportovišti, nicméně za tu dobu může ještě dojít ke změně.