Zpackané domácí derby s Hodslavicemi

30.09.2019 07:52

Poslední zářijový víkend přinesl v rámci programu 9. kola novojičínské III. třídy bonbónek v podobě derby sousedních obcí a to Bludovic s Hodslavicemi na půdě prvního jmenovaného.

Soutěž: OS Nový Jičín - III. třída Fáze: 9. kolo Rozhodčí: Vladislav Rýdel
vs.
  0:4
(0:2)
Oficiální zápis z utkání na stránkách FAČR
7' Jiří Mička
45' Václav Minář
81' Petr Špalek
90' David Čunek
Datum a čas výkopu: 28.9.2019; 15:30 SELČ Dějiště: hřiště Bludovice Počet diváků: 100

I přes význam a důležitost sobotního utkání se Bludovice opět sešly v akorátním počtu se dvěma náhradníky na lavičce. Poprvé od Lubiny tentokrát nechyběl Dominik Glofák, po premiérovém startu na úvod soutěže se ukázal i místní Jiří Šimek a po jednozápasové přestávce se k týmu vrátil ostrostřelec Milan Richter.

Právě Richter dostal hned v úvodních okamžicích prudkou přihrávku od zabíhajícího Pavla Kašuby, ale razance připomínala spíše střelu a tak se není čemu divit, že míč odskočil dál, než bylo potřeba. Nikdo z výše jmenovaných nedokázal odvrátit první branku už v 7. minutě utkání, kterou vsítil veterán Jiří Mička.

Následně ztuhla všem přítomným krev v žilách, když do sebe v osobním souboji narazili domácí levý bek Josef Jež s hostujícím Patrikem Kuchtíkem. Rána, která zazněla při kontaktu, nebyla příjemným zvukem a nakonec musela dokonce dorazit i sanitka, jelikož zraněného hráče museli odnášet na nosítkách. Zde jde rivalita stranou a přejeme tak hráči brzké uzdravení a návrat na fotbalové trávníky.

A teď zpět k fotbalovému dění. Sokoli se odhodlali pouze k jednomu povedenému pokusu z dílny velezkušeného Davida Blehy, který skončil mimo prostor tří tyčí. A opět se potvrdilo známé fotbalové rčení „nedáš - dostaneš“. V samotném závěru poločasu - už v nastaveném čase - se zahrával roh, který proměnil hostující Václav Minář opravdu v posledních možných okamžicích.

Po změně stran se hra i nadále nesla ve vyostřeném duchu a k dosavadním třem kartám pro Richtera a Michala Hromádku, kteří jí obdrželi za protesty, plus hrajícího trenéra Milana Fojtíka, jenž si jí vysloužil za faul, přibyly další dvě. Nutno dodat, že premiérovému karetnímu napomenutí nositele čísla 12 hodně napomohl i teatrální pád a výkřik připomínající kdejaký horor údajně zfaulovaného hráče.

Jeden povedený pokus, který vytáhl gólman nad břevno, si pak připsal ještě Bleha. Závěrečná desetiminutovka už byla dosti slátaná s různými změnami v sestavě. Po vysunutí Přemysla Škobránka výše hořela hlavně levá strana, kde si své povinnosti plnil pouze Jež. Gólman Oleksandr Tolstikov, který svými zásahy zamezil většímu výprasku, nicméně ještě vylovil ze sítě další dva míče a výsledkem 0:4 už zápas také skončil.

Porážka odsunula Bludovice na 10. příčku, zatímco Hodslavice odskočily na místo páté. V dalším zápase pojedou Bludovice do Petřvaldu na Moravě, kde poměří síly s místním béčkem celku hrajícího skupinu B v I.A třídě. Petřvald B je aktuálně díky skóre před nimi na 9. místě a o víkendu padl na půdě Zbyslavic 0:2. Vzájemný duel s Bludovicemi proběhne v neděli 6. října se startem ve 3 hodiny odpoledne.

Tabulka | Rozpis zápasů