Ze Štramberku se Sokoli vraceli s jedním bodem

10.06.2019 07:27

Až na penaltový rozstřel došlo v sobotním utkání novojičínské III. třídy mezi domácím Štramberkem a hosty z Bludovic. Na 80 diváků přihlíželo poutavému klání 4. a 12. celku tabulky v rámci 26. kola, posledního řádného v sezóně 2018/2019.

První dějství nabídlo několik šancí proti brankáři Přemyslu Hruškovskému. Své štěstí zkoušeli Pavel Sláma, po samostatném průniku do pokutového území Miloš Mitić, z velké dálky Michal Hromádka či akrobatickými nůžkami Milan Richter, ovšem ani jedna ze střel neskončila v síti. Nejblíže skórování byl prvně jmenovaný, který ovšem orazítkoval pouze horní tyč.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Právě hrajeme na Štramberku. Do toho Bludovice! ⚽

Příspěvek sdílený TJ Sokol Bludovice (@tjsokolbludovice),

Po změně stran tak došlo na staré přísloví "nedáš - dostaneš". Ve 49. minutě se k velké radosti diváků prosadil Jan Chovaneček a Štramberk vedl 1:0. Vším pak zamíchalo vyloučení Romana Fokse, který vyběhl na steč a za vápnem zfauloval posledního hráče domácího mužstva. Následovat tak musela červená karta pro vytáhlého gólmana a mezi tři tyče zamířil Milan Fojtík - normálně hrající na postu středního obránce. I přes tuto nepřízeň osudu se hostující tým nevzdal a 6 minut po dovršení hodiny hry se dočkal odměny. Slámovi se konečně povedlo prosadit a srovnat tak skóre na 1:1. To vydrželo až do samotného závěru i přes poslední tlak Bludovic a tak se šly kopat penalty. V nich selhali dva exekutoři v modro-černém, zatímco ze štramberských nedal pouze jeden hráč. Extra bod tak udrželi pod Trůbou domácí a na 11. Mankovice nyní ztrácejí přesně 3 body.

O nadcházejícím víkendu, konkrétně v sobotu 15. června, nás čeká vyvrcholení soubojů v soutěži, když se dohrají zbývající zápasy pod hlavičkou 16. kola. V něm Bludovice přivítají doma Bartošovice a po očku budou sledovat i souboj Bravantic s Hodslavicemi. Pokud by se totiž druhému zmiňovanému celku podařilo alespoň zremizovat a Sokolům vyhrát, došlo by na poslední rošádu míst a bludovičti by obhájili bronz z loňského ročníku. Zároveň si však musí dát pozor na pátou rezervu Fulneku, který doma přivítá suverénně nejhorší tým této sezóny, Mořkov B.

Oficiální zápis z utkání na stránkách FAČR: https://is.fotbal.cz/zapasy/zapis-o-utkani-report.aspx?zapas=91341a8a-a71f-45be-af51-c29ad9afe2b6&zapis=1&noprint=1&btnprint=1&.htm