Vyrovnání v poslední minutě a další penaltový triumf

23.09.2019 09:43

V rámci dalšího mistrovského kola jeli fotbalisté Bludovic na hřiště loňského účastníka Okresního přeboru z Trojanovic-Bystrého. Zde se jim povedlo vyválčit další 2 body, když doslova za minutu dvanáct srovnali před nastaveným časem a nakonec zvítězili v penaltovém rozstřelu.

Soutěž: OS Nový Jičín - III. třída Fáze: 8. kolo Rozhodčí: Vladislav Rýdel
vs.
28' Jan Pupík 1:2p
(1:0; penalty 2:3)
Oficiální zápis z utkání na stránkách FAČR
89' Michal Hromádka
Datum a čas výkopu: 21.9.2019; 16:00 SELČ Dějiště: hřiště Trojanovice Počet diváků: 50

Bludovice dorazily opět ve slátané sestavě. Na lavičce měly pouze dva náhradníky, přičemž jeden z nich - jinak vedoucí mužstva Michal Vlk - nehrál dobré dva roky. Nedostupní byli stále členové srbské legie Milan Jovič s Milošem Mitičem, stejně jako střelec Milan Richter či tahoun na levé straně Přemysl Škobránek a obranný val v podobě Antonína Studeného (oba léčí zranění).

Naopak zpátky v týmu byl po dvouzápasové odmlce Zdeněk Navrátil, který se v útoku opět velmi snažil a byl aktivní, na rozdíl od svého střeleckého kolegy Pavla Kašuby, který zaznamenal pouze 4 sprinty za míčem a 2 kontakty s ním. Krátce před odehranou půlhodinou otevřel skóre duelu domácí Jan Pupík a s nadějemi Bludovic to nevypadlo velmi růžově.

Zápas se opět rozhodoval ve středu hřiště, kde byli černo-červení v několikanásobné číselné převaze. Šancí měli, stejně jako držení míče, více než hosté, ale vesměs šlo o nepřesné pokusy. Za hosty se po změně stran zastřeloval z dálky Michal Hromádka, velmi blízko k brance byl i Kašuba po centru z dílny Tomáše Knápka z prostoru pravého křídla.

Když už to vypadalo, že si Trojanovice-Bystré pohlídají udržení všech tří bodů na své půdě, přišla 89. minuta a přímý kop z levé strany, k jehož exekuci se jako obvykle postavil Hromádka. Stříleným centrem směřujícím na vzdálenější tyč překvapil celou defenzívu domácích a rázem pro hosty zasvitla naděje zisku bodu. V následujících minutách už svěřepě pohlídali dělbu bodů a penaltové rozuzlení.

Podruhé v řadě za sebou tak přišla řada na pokutové kopy, v nichž se za hosty neprosadili Milan Fojtík a Navrátil. Excelentním výkonem se však blýskl gólman Oleksandr Tolstikov, jenž lapil tři pokutové kopy domácích a postaral se o to, že k bodu za remízu v normálním hracím čase si ještě Sokol odveze další za vítězství v rozstřelu.

Výhra katapultovala Bludovice výše a to konkrétně na 8. místo, kde nyní mají stejně jako béčko Petřvaldu 10 bodů. Trojanovice jsou deváté s devíti body, které mají také celky z Lubiny a Olbramic. V případě konstelace různých výsledků mohou bludovičtí pomýšlet v dalším kole na posun až na 5. místo - pokud prohraje již zmíněný Petřvald B a rezerva Fulneka.

V rámci příštího víkendu čeká na bludovické hráče a příznivce domácí derby s nedalekými Hodslavicemi, jimž náleží 6. místo s jedenáctibodovým ziskem, a které ve stejný den padli na svém hřišti se Zbyslavicemi 1:2. Zápas na hřišti v místní části Nového Jičína začíná už o půl čtvrté a to v den státního svátku, tedy v sobotu 28. září.

Tabulka | Rozpis zápasů