V Ženklavě se bludovickým příliš nedařilo

13.07.2020 08:12

V poněkud netradičním termínu v podobě nedělního podvečera zavítal bludovický Sokol na hřiště nedaleké Ženklavy zvané Pod Topoly, aby si zde zahráli přátelské utkání s domácím Sokolem. Ten mimochodem jde od nové sezony o soutěž výše a to právě k černo-bílé legii. Jednalo se tedy o předpremiéru soutěžního klání, které se v případě pozitivních okolností sehraje letos na podzim, popřípadě příští rok na jaře.

Do vesnice s necelou tisícovkou obyvatel dorazili bludovičtí s novým srbským záložníkem Milošem Nastašovičem. Druhý start za Bludovice si připsal Michael Vavřík a v bráně se objevil Antonín Studený. Trenér Bohumil Sivý zkoušel různá taktická rozestavení, avšak šlo vidět, že si na sebe hráči ještě zvykají a schází potřebná kondička. To se odrazilo i na hře z 1. půle, která byla statická a bez nápadu.

V druhém dějství už to bylo veselejší. Velice blízko k brance měl Vavřík, z dálky zkoušel své štěstí i Josef Jež a ještě v první půli provětrával obranu soupeře Přemysl Škobránek. Zpoza šestnáctky střílel i David Bleha. Nakonec se ale neprosadil nikdo z hostujícího celku a to i díky dobrému výkonu gólmana domácích. Ti zvítězili 3:0 a nutno dodat, že by výsledek byl vyšší nebýt skvělé faźony Studeného mezi třemi tyčemi.

Nyní na Bludovice čeká skoro měsíční pauza. Další přátelák totiž odehrají až 9. srpna na půdě Spartaku Chuchelná, která hraje I.B třídu. O týden později by pak měl začít nový ročník III. třídy. Vše ale bude záviset na vývoji koronavirové situace. O aktuálním dění vás budeme informovat na stránkách klubu i na jeho Facebooku. Do té doby bludovickým poběží předsezonní příprava, zpočátku s jedním tréninkem týdně.