Třetí porážka A-týmu v řadě, tentokrát se Štramberkem

14.10.2019 07:09

Prosluněnou sobotu, jenž teplotami připomínala spíše léto, vyplnil v Bludovicích odpolední zápas místního Sokola proti štramberskému FK, kterému před tímto vzájemným soubojem náležela 2. příčka.

Soutěž: OS Nový Jičín - III. třída Fáze: 11. kolo Rozhodčí: Ladislav Glogar
vs.
53' Pavel Kašuba 1:2
(0:1)
Oficiální zápis z utkání na stránkách FAČR
40' Radek Hanzelka
55' Radek Hanzelka
Datum a čas výkopu: 12.10.2019; 15:00 SELČ Dějiště: hřiště Bludovice Počet diváků: 40

To naopak v Bludovicích mají jiné starosti a svým bodovým ziskem okupují spodní místa tabulky. Nejméně střílející tým s pouhými jedenácti brankami vyzval naopak ten nejlepší se čtyřiatřiceti a domácí tak byli považování za outsidera, jenž však na své půdě dokázal uzmout body i jiným celkům z popředí - zmiňme Sedlnice a Bravantice.

Jako tomu bývá zvykem, Sokol nastoupil v opět pozměněné sestavě a s pouhými třemi náhradníky. I přesto se ale svého soupeře nezalekl a snažil se s ním hrát vyrovnanou partii. První půle přinesla několik náznaků útoků, ovšem zakončení chybělo. Známky však byly dobré - tým hrál kombinančně, v klidu a s míčem na kopačkách.

Štěstěna se však zřejmě zasekla na nedalekých semaforech u Hückelových vil, jelikož těsně před odchodem do šaten bludovičtí inkasovali z první pořádné akce Štramberka. Centr z pravé strany umístil za záda brankáře Oleksandra Tolstikova Radek Hanzelka a jinak sympatický poločas tak skončil smolným výsledkem 0:1.

Pár minut po změně stran se navíc povedlo domácím srovnat. Po pravé straně hřiště se prohnal s míčem u nohou Pavel Táborský, jenž na hranici šestnáctky nahrál prudce po zemi svému jmenovci Pavlu Kašubovi, který se rozhodl z úhlu zakončit z prvního dotyku, levačkou obstřelit brankáře a uklidit míč ke vzdálenější tyči.

Pro nositele čísla 12 to byl první soutěžní gól v barvách Bludovic (a druhý celkový po zásahu v přípravném klání se Žilinou B v létě) a radost hlavně spoluhráčů tak byla velká. Bohužel však netrvala dlouho, jelikož už o pouhé 2 minuty znovu vedl výběr z pod Trúby. Znovu u toho byl Hanzelka, ovšem dá se polemizovat nad regulérností branky.

Hráč si totiž při zpracování pomohl rukou, k čemuž se měl údajně doznat i jednomu z protihráčů, jenže rozhodčí s oznámením, že to nebylo rukou, ale bokem těla, ukázal na půlkruh a gól uznal. Vedoucí trefa hosty nabudila a další minuty patřily právě jim. Několikrát musel zasahovat Tolstikov a právě díky němu byl výsledek stále stejný a hratelný.

Tlak hostů ale byl velký, akce přibývaly a na druhé straně se ke střele dostala jen hrstka bludovických fotbalistů. Ti v závěru zápasu nehráli extrémně špatně a kvůli drobné nepřesnosti, se například neprosadil Milan Fojtík nebo Milan Richter. Za zmínku stojí povedený pokus opět velmi aktivního Zdeňka Navrátila, který skončil bohužel těsně vedle tyče.

Povedený výkon prezentoval jeden z členů srbské enklávy, Miloš Mitič. Ten v druhém dějství dvakrát připomněl svým pohybem s balónem videohru, když si v krátkém sledu položil vždy čtyři soupeře, kteří jej následně faulovali. Několikrát se pak probojoval i do koncovky. Ani rodák z Batočiny ale nedokázal s konečným skóre nic udělat a závěrečný hvizd tak přinesl další ztrátu tří bodů.

Bludovice tak potřetí za sebou padly a to 1:2. V tabulce se tak propadly až na 12. místo, které okupuje společně s Hostašovicemi a Trojanovicemi-Bystrém. Předposlední Bartošovice ztrácejí 1 bod, poslední Mankovice pak 6 a naopak 9. Petřvald na Moravě B má bodů 13. V příštím utkání zajíždí černo-bílá legie právě do Bartošovic, kde se představí v sobotu 19. října už od 14. hodiny.

Tabulka | Rozpis zápasů