Sokoli se rozloučili se sezónou 2018/19 výhrou

17.06.2019 07:27

O uplynulém víkendu, konkrétně pak v sobotu 15. června, byly dohrány všechny zbývající zápasy novojičínské III. třídy, kterých se pochopitelně zúčastnili také bludovičtí fotbalisté. Ti přivítali na své půdě celek z Bartošovic a před zraky více než 60 diváků sehráli poslední kolo za doslova tropických podmínek. Zápasu předcházel předem domluvený nástup s dětmi z mládežnických výběrů ve stylu Ligy mistrů či Mistrovství světa za tónů hymny právě prvně jmenovaného turnaje. Po pozdravu na obě strany a podání rukou došlo i na společné focení u jedné z branek. Děti si určitě tento detail užily a stejně tak i jejich starší spoluhráči.

Vstup do utkání měli domácí přímo výborný a už ve 3. minutě se zásluhou Jana Krchníka, jenž v posledních kolech opět pravidelně nazouval střelecké kopačky, ujali vedení. O pouhých 7 minut později už svítila na světelné tabuli u domácích dvojka a to když se prosadil Pavel Sláma. Následně nechybělo málo Zdeňkovi Návrátilovi, aby ztrojnásobil vedení Bludovic, ale jeho parádní pokus skončil na spojnici tyčí. Znovu došlo na klasické „nedáš - dostaneš“ a v 18. minutě snížili na 1:2 Patrick Meihack. Deset minut na to, ale opět vedli černo-bílí o dvě branky a to zásluhou již jmenovaného Navrátila, který se tentokrát prosadil přesně. Do konce prvního dějství se ještě povedlo přidat svůj druhý gól v zápase Krchníkovi a tak se do kabin šlo za stavu 4:1.

Po přestávce, kterou vyplnil exhibiční zápas mladých hráčů, pak stejný hráč dovršil hattrick a Bludovice už vedly 5:1. Hosté se však nevzdávali a v 65. minutě se opět dostali na tříbrankový deficit. Opět se prosadil Meihack a byl to znovu on, když v 74. minutě vsítil svůj třetí přesný zásah. Bartošovice tak byly na dostřel dvou branek, ale ty už se jim naštěstí pro bludovické nepodařilo dohnat. Naopak Milan Richter rozvlnil síť i v tomto utkání, ale gól mu nebyl uznán z důvodu ofsajdu. Nakonec se dostalo na všech pět náhradníků a tečka za sezónou tak proběhla přesně dle představ. Chybět pak pochopitelně nemohl ani vítězný pokřik, kterého se vedle všech áčkařů (včetně těch zraněných, kteří přihlíželi utkání z publika) zúčastnili i již zmiňovaní junioři, kteří měli za sebou dopolední turnaj v Rybím.

Nakonec tedy Bludovice v tomto ročníku obsadily 4. místo, o bod za třetími Bravanticemi, které v posledním kole vyhrály nad Hodslavicemi přesvědčivě 9:0, a o bod před pátým Fulnekem B, jenž triumfoval nad rezervou Mořkova 10:1. Mistrem se stala Žilina, která vyhrála v Mankovicích 7:0 a nasbírala o 2 body více, než druhé Rybí, jež si z Olbramic přivezlo 3 body za výhru 3:1. Oba si tedy od srpna vyzkouší okresní přebor, ze kterého naopak pravděpodobně padají o soutěž níže Sedlnice a Trojanovice-Bystré. Nová sezóna s označením 2019/2020 začíná zhruba v polovině srpna s tím, že příprava začne Sokolům o měsíc dříve. Rádi bychom závěrem článku poděkovali všem fanouškům za jejich letošní přízeň a doufáme, že nám zůstanou věrní i nadále.

Oficiální zápis z utkání na stránkách FAČR: https://is.fotbal.cz/zapasy/zapis-o-utkani-report.aspx?zapas=44b985eb-e117-4e45-b76d-b26eb7c17e2c&zapis=1&noprint=1&btnprint=1&.htm