Se Zbyslavicemi získaly Bludovice alespoň bod

20.05.2019 07:56

V sobotu 18. května se na své půdě představili od půl druhé odpoledne v rámci prvního zápasu 23. kola III. třídy novojičínského okresu bludovičtí fotbalisté proti TJ Sokolu Zbyslavice. Nádherné letní počasí přilákalo vyrazit na fotbal 45 lidí a i přes absenci hned několika hráčů z řad domácího celku se bylo na co dívat. V brance si svůj debut odbyl zkušený brankář Antonín Studený a první start v základní sestavě si vzhledem k absencím připsal i jinak střídající Pavel Kašuba. Z lavičky pak právě za něj naskočil do hry po dlouhé odmlce Dominik Procházka, jehož však stále sužují zdravotní potíže s kolenem.

Začátek byl z pohledu Bludovic nepovedený, když už ve 2. minutě inkasovali z kopačky Aleše Vaňka. Černobílým se však povedlo srovnat. Vše začalo u přímého kopu Michala Hromádky, jenž si kolenem zpracoval Milan Fojtík a vystřelil na brankáře, od něhož se míč pouze odrazil do skrumáže lidí před ním, kde byl nejaktivnější bojovník Zdeněk Navrátil a ten jej poslal do sítě. Akcí však měli domácí více. Kašuba vyslal do trháku Hromádku, který byl na pravé straně osamocený, ale na gólmana nevyzrál. Hlavička prvně jmenovaného o něco dříve pak skončila vysoko nad břevnem a mimo prostor tří tyčí skončily i další pokusy. Sedm minut před koncem poločasu nicméně hosté urvali zpátky jednobrankové vedení na svou stranu a to zásluhou Vojtěcha Vavrečky a jelikož se po něm nestihl prosadit už nikdo, do kabin se šlo za stavu 1:2.

Druhé dějství začalo tlakem domácích, který po hodině hry vyústil ve srovnávající trefu, o kterou se postaral Pavel Táborský. Stejný hráč měl o něco později další velkou příležitost, ale míč se po jeho zásahu od tyčky kutálel po čáře a nakonec jej stihli hráči hostujícího výběru zahrát pryč. V závěrečné čtvrthodince musíme vyzdvihnout naprosto exkluzivní střelu Jana Krchníka z poměrně velké vzdálenosti, která skončila na břevnu, odněhož se odrazila na zem a ven z brankoviště. Závěr normální hrací doby pak poznamenal faul na Milana Richtera, který rozhodčí odmítnul uznat za penaltový. Bludovickým chybělo opravdu trochu štěstí, jelikož v rozstřelu je opět několikrát zradila branková konstrukce. Hned dva exekutoři poslali míč právě do ní a ve spojitosti se smolným zákrokem Studeného, který si míč omylem srazil za záda se z extra bodu radovali zbyslavičtí.

Po těsné porážce, která Zbyslavicím přinesla matematickou jistotu udržení se v soutěži, tak spolu se zbývajícími výsledky kola náleží Bludovicím 5. místo, na které je odsunul Fulnek po svém včerejším domácím vítězství proti Štramberku. Právě na čtvrtý celek tabulky ztrácí Sokoli z Bludovic bod a na třetí Bravantice dva. V příštím kole budou zajíždět do Olbramic. Výkop je na tamním hřišti na programu v neděli 26. května od 17:00.

Oficiální zápis z utkání na stránkách FAČR: https://is.fotbal.cz/zapasy/zapis-o-utkani-report.aspx?zapas=d8ba09b0-0587-4e05-8db0-c833d6dfe949&zapis=1&noprint=1&btnprint=1&.htm

Fotogalerie (autor: Lenka Kašubová)