První domácí porážka pro bludovické Sokoly

29.04.2019 08:17

O uplynulém víkendu bylo na hřišti v Bludovicích pořádně rušno. Vedle mládeže, jejichž zápasy vám přineseme v samostatném článku, se zde totiž v sobotním popoledni představilo i áčko, které v rámci 20. kola vyzvalo Fulnek B. Pochmurnější počasí přilákalo na lavice kolem trávníku 55 diváků.

Vstup do utkání měli domácí jako z říše snů. Ve 3. minutě se prosadil Jan Krchník a o další tři minuty přidal druhý zásah Michal Hromádka. Prvně jmenovaný pak měl o chvilku na to obrovskou šanci na 3:0, ale z malé vzdálenosti branku přestřelil. Pak zatnuli zuby hosté a začali se pomalu ale jistě dotahovat. Ve 14. minutě snížil Miroslav Argaláš a nabudil tak tým oděný do reflexně zelených dresů. Následoval kontroverzní moment, kdy ostrostřelce Milana Richtera strhnul uvnitř pokutového území hned dva hráči Fulneku, ovšem sudí Petr Němec na puntík neukázal.V závěru poločasu, konkrétně ve 43. minutě, ještě zahrával Lukáš Zmatek přímý kop těsně za hranicí šestnáctky a míč poslal do břevna. Jelikož se nic nenarodilo ani z dorážky či následného rohu, skóre 2:1 pro Bludovice se do pauzy už nezměnilo.

Druhý poločas už proběhl vyjma dalšího sporného zákroku ve vápně hostů, který opět neskončil nařízením pokutového kopu, čistě v režii Fulneka. V 52. minutě srovnal Marek Storzer. Na začátku závěrečné dvacetiminutovky poslal hosty poprvé do vedení krásnou trefou Jaromír Stratil a konečný výsledek 4:2 korigoval Argaláš svým druhým gólem v 1. mintuě nastavení, kdy na přímý kop naběhl dopředu i brankář Oleksandr Tolstikov a nechal tak svou svatyni odkrytou, čehož využil slovenský útočník. Zápas se bludovickým vůbec nepovedl a s výsledkem nic neudělali ani náhradníci včetně autora jedné z branek v minulém utkání, Milana Fojtíka, kterého trápí drobné zdravotní potíže.

Olbramicím se mezitím v neděli povedlo doma vyhrát 2:1 nad Mořkovem a v tabulce se tak dostaly před bludovický mančaft na 3. místo. Fulnecká rezerva se pak díky vítězství bodově dotáhla právě na 4. Bludovice. V příštím kole pojedou Sokoli ven, tentokrát do Bravantic. Výkop je na tamním stánku na programu v sobotu 4. května o půl páté.

Oficiální zápis z utkání na stránkách FAČR: https://is.fotbal.cz/zapasy/zapis-o-utkani-report.aspx?zapas=b5007d66-ab0e-49e9-9077-a3fc7cd8162c&zapis=1&noprint=1&btnprint=1&.htm