Promrhané tři body, aneb obrat Bartošovic

22.10.2019 08:01

O uplynulém víkendu zajížděli bludovičtí fotbalisté na půdu nedalekých Bartošovic a vzhledem k drobné rivalitě obou týmů se očekával vypjatý souboj. A ten taky přišel.

Soutěž: OS Nový Jičín - III. třída Fáze: 12. kolo Rozhodčí: Zdeněk Žitník
vs.
85' Patrik Černoch
86' Patrick Meihack
2:1
(0:0)
Oficiální zápis z utkání na stránkách FAČR
50' Miloš Mitič
Datum a čas výkopu: 19.10.2019; 14:00 SELČ Dějiště: hřiště Bartošovice Počet diváků: 77

V prakticky prvoligovém počtu dorazil bludovický Sokol do výše zmíněné obce zhruba třičtvrtěhodinu před zápasem a očekávalo se, že zlomí nepříliš přívětivou šňůru několika porážek za sebou - konkrétně tří. Přítomnost borců jako Davida Blehy, Pavla Táborského, Miloše Mitiče či nového člena právě srbské legie Dušana Zlatkoviče vlila příznivcům černo-bíle oděného mančaftu, jehož přišly podpořit i děti, víru do žil.

Kdyby po prvním poločase svítila na světelné tabuli - v případě, že by jí někdo zapnul - číslice 5 u kolonky H, nikdo by nemohl říct ani popel. Šancí bylo opravdu požehnaně a bludovičtí nyní mohou zpytovat svědomí, že nerozhodli o výsledku dříve. Mrzí určitě neproměněné šance již jmenovaného Blehy, špatně načasované výběhy Pavla Kašuby a fakt, že ani vystřídavší Milan Richter nedokázal načnout brankové konto.

Na druhé straně se zpočátku neudálo prakticky nic, ovšem nakonec měli domácí dvě šance - jednu zlikvidoval brankář Oleksandr Tolstikov, druhou zastavila tyčka. I přes mraky šancí, přičemž tři z nich na bludovické straně snesou přízvisko „tutovky“, jelikož šlo o situace jeden na jednoho, se tak oba celky vrátily do kabin za bezbrankového stavu. Do druhého dějství už za hosty nenastoupil Přemysl Škobránek.

Absence tohoto levého záložníka šla znát, nicméně příležitost ukázat své dovednosti tak alespoň dostal debutant Zlatkovič a zanechal po sobě dobrý dojem, stejně jako za ním hrající Jaroslav Mikulka, jenž se nebál rozdávat balóny i z prvního dotyku. Pět minut po změně stran přišlo konečně nastartování gólového účtu, když se zpoza vápna trefil přesně do šibenice středopolař Mitič - mimochodem poprvé za Bludovice.

Do zhruba 70. minuty pak zůstal obraz hry stejný a na opačném pólu hřiště se nedělo prakticky nic. Pokusy Bartošovic lítaly pánu bohu do oken, anebo si s nimi zkušeně poradil Tolstikov, přičemž solidně hrál na nervy domácímu trenérovi. Pak se však Bludovice z nepochopitelného důvodu hnali v čím dál tím větším počtu do útoku a do toho se začalo hrát na nakopávané balóny, po čemž volají členové starší generace.

Ti by si však měli uvědomit, že je jiná doba a na tento nepříliš efektivní styl hry nemají u Sokola takové dispozice. Rázem šla celá práce pomalu ale jistě do popelnice a pak se stalo to vůbec nejhorší, co mohlo. V 85. minutě inkasovaly Bludovice poprvé a o pouhých 50 vteřin později podruhé. Do konce nezbývalo mnoho času a s výsledkem neudělali nic ani netradiční středoví útočníci Josef Jež s Tomášem Knápkem.

Nutno dodat, že výkon rozhodčího Zdeňka Žitníka byl poněkud diskutabilní. Už v prvním dějství nepískl zahrání rukou v pokutovém území Bartošovic, které dokonce odmával jeho pomezní asistent. Při následném kontaktu míče s ním neodpískal přerušení hry, jak se to dle nových regulí má a žlutá karta pro bludovického brankáře za natahování času bez předchozího varování byla třešničkou na dortu.

Naopak šla po delší době vidět a cítit přítomnost Antonína Studeného, jenž se rehabilituje s poraněným ramenem. Na place si dokázal sjednat pořádek a rozdal několik přesných míčů. Ani to však nestačilo na alespoň nějaký bodový zisk a Bludovice se tak vracely s prázdnou. V tabulce pak spolu s dalšími výsledky klesly na předposlední místo s deseti body, stejně jako mají Hostašovice, které prohrály s Bravanticemi.

V příštím kole se Sokoli představí naposledy v rámci podzimní části na domácí půdě a přivítají celek z Mankovic, který doma přehrál Zbyslavice 4:1. I přesto mu náleží poslední 14. příčka v tabulce a to se ztrátou tří bodů. Výkop je na programu v sobotu 26. října a to znovu od 14. hodiny. Nejbližší soupeři Bludovic z Hostašovic, Bartošovic a Bystrého pak hrají ve Zbyslavicích, Olbramicích a Bravanticích.

Tabulka | Rozpis zápasů