Přátelské derby skončilo vítězně pro Bludovice

03.08.2019 14:57

Dnes dopoledne se na hřišti u rybníka Lamberk v novojičínské městské části Žilina uskutečnil přípravný duel mezi domácím B-týmem a bludovickou hlavní skvadrou, která dojela přesně v počtu jedenácti hráčů, čili neměla koho na střídání - na rozdíl od domácích, kterých se na lavičce těsnalo 6.

Už v prvním dějství se otevřelo skóre a pro Bludovice to bylo bohužel do její branky, kterou po roce hájil Dominik Glofák. Na druhé straně měli bludovičtí několik šancí, ale vždy jim scházel krok nebo dva. Nakonec se jim ale přeci jen povedlo srovnat a to, když se v trháku povedlo Zdeňkovi Navrátilovi obehrát brankáře a zakončoval do prázdné brány.

Ve druhém poločase došlo ke změně na brankářském postup. Glofák přenechal své místo kvůli nevolnosti Antonínovi Studenému, na jehož post přišel Jaroslav Mikulka. Bludovicím se povedlo poprvé v zápase dostat do vedení a otočit tak zpočátku nepříznivý průběh zápasu. Nejprve se premiérovou trefou v černo-bílých barvách blýskl útočník Pavel Kašuba, který pravačkou proměnil excelentní centr z levé strany od Navrátila a poslal míč do protipohybu brankáři na bližší tyč. Třetí branku pak přidal srbský matador Miloš Mitič, který bojovně naběhl na jeden z centrů ke vzdálenější tyči a prudkou hlavičkou jej poslal za záda žilinského gólmana.

Libor Petráš poté naběhl z prostoru pravého záložníka do malého vápna a předvedl podobnou akci. Dokonce překonal i brankáře a od tyčky se míč dostal i na čáru, nicméně podle domácích a sudího se nedostal plným objemem za čáru a jeden z obránců jej nakonec vyvezl ven. Žilina nicméně párkrát zahrozila, například z přímých kopů a hlavně v závěru vytvořila velký tlak na vyčerpanou jedenáctku, která celou dobu hrála bez možnosti střídání. Výsledek 1:3 už ale nakonec hosté i díky skvělým zákrokům brankáře uhájili.

Jednalo se o první a zároveň poslední přátelské utkání před začátkem oficiální části sezony. Ten je na programu již příští týden v neděli, kdy od páté hodiny odpolední poměří Sokoli síly s Hostašovicemi. Hrát se bude nakonec v Bludovicích, jelikož došlo ke změně pořádání.