Poslední generálka před začátkem soutěže nevyšla

11.08.2020 12:42

Závěr předsezonní přípravy obstaral v neděli 9. srpna výjezd do Chuchelné, kde se díky iniciativě jednoho z hráčů A-týmu a místního rodáka v jedné osobě, Přemysla Škobránka, uskutečnil mač proti domácímu Spartaku, který působí v I.B třídě, čili o dvě soutěže nad bludovickým Sokolem. Počasí bylo vskutku letní, ačkoliv v druhé půli se přehnala průtrž mračen a v dáli se i blýskalo a bouřilo.

Chybějící kvalitě nepomohl ani počet hráčů, jelikož na „Prajzskou“ se vydala pouze čtyři auta s jedenácti hráči na palubě. Už tak obtížný úkol se tak stal ještě těžším, prakticky až nemožným. I přesto se ale hosté nevzdali a chvílemi dokázali s mnohem zkušenějším mančaftem držet krok. Jednalo se však skutečně pouze o chvíle, jelikož spolupráce fotbalistů příhraničního mužstva připomínala chvílemi ligové parametry.

Ani to však neodradilo velezkušeného snajpra Milana Richtera vstřelit branku. Asistentem se stal Vítězslav Tuma, jehož pass z pravé strany obrany tečoval lýtkem jeden z domácích a forvard Bludovic po vzoru svého jmenovce, jenž letos ukončil kariéru v Baníku Ostrava, chladnokrevně zakončil po otočce kolem míče. V poločase, který trval vzhledem k enormnímu vedru pouze 40 minut, tak bylo skóre 3:1.

Po změně stran přibyly v brance Antonína Studeného další 4 góly a nebýt jeho zákroků, počet vstřelených gólů v podání Chuchelné by byl zcela jistě dvojciferný. Šance však byly i na opačné straně, avšak vesměs scházela přesnost ve finální fázi. Nejblíže ohrožení svatyně Spartaku byl mladičký Jan Kozlok, jehož zatočenou střelu eliminoval gólman. Druhou trefu už ale Sokoli nepřidali a zápas tak skončil 7:1.

Jednalo se o poslední přípravné utkání před zahájením ročníku 2020/21. To proběhne v neděli 16. srpna na hřišti v Hostašovicích, o den později, oproti původnímu termínu. Představit by se v něm měla i oficiální nová posila v podobě Michaela Vavříka, dříve člena kádrů Žiliny, Hlučína, Nového Jičína, Frýdku-Místku, Havířova, Jeseníku nad Odrou, Libhoště a v neposlední řadě i pražské Slavie.