Podzimní část sezony 2019/20 je minulostí, Sokol si přivezl ze Zbyslavic 2 body

04.11.2019 09:07

Bludovice napsaly o minulé sobotě poslední příběh za podzimem roku 2019. Jeho dějištěm byly vzdálené Zbyslavice a hlavní náplní zápas s místním Sokolem, který se nakonec nesl ve vítězném duchu pro černo-bílou legii.

Soutěž: OS Nový Jičín - III. třída Fáze: 1. kolo Rozhodčí: bez delegace
vs.
53' Filip Kovařčík 1:2p
(0:1)
Oficiální zápis z utkání na stránkách FAČR
44' Milan Richter
Datum a čas výkopu: 2.11.2019; 14:00 SEČ Dějiště: hřiště Zbyslavice Počet diváků: 25

Jak bylo v posledních zápasech zvykem, i tentokrát nechyběl Bludovicím prakticky nikdo. Mimo soupisku zůstal kvůli zranění pouze Antonín Studený a další dva hráči už z rozhodnutí realizačního personálu. Nakonec ale z průběhu zápasu vyplynulo, že by se hodili i tito dva, ovšem k tomu se dostaneme. Na místním povedeném hřišti vládlo skoro už zimní počasí a dlouhé rukávy tak byly zastoupeny v hojném počtu.

Na straně hostů lze určitě vyzdvihnout další z bojovných představení v podání Zdeňka Navrátila, který dominoval ve vzdušných soubojích a snažil se o gólové rozuzlení. To však přišlo až těsně před závěrem prvního dějství a to z kopačky velezkušeného forvarda Milana Richtera. Ten se na hřiště dostal místo Davida Blehy, který znovu ucítil zdravotní problém z domácího duelu proti Mankovicím z minulého týdne.

Bludovický kanonýr zůstal za hranicí pokutového území osamocený ve střední části a rozhodl se vypálit rovnou na bránu. Parádně trefený míč nakonec zaplachtil až do sítě a v ten nejideálnější čas se podařilo hostům prosadit. Po změně stran ale přišlo rychle vystřízlivění, když se obdobným způsobem prosadil domácí Filip Kovařčík. Jeho přesnému zásahu předcházely zmatky v obraně a riskantní rozehrávka.

Nutno zmínit, že zápas rozhodcoval nedelegovaný člen domácích a na jeho rozhodnutí to šlo vidět. Na jedné straně nepískl dva pokutové kopy po zákrocích na Navrátila a Miloše Mitiče, na druhé straně pak hru rukou v podání Michala Hromádky. O zákrocích mimo vápna pak nemůže být vůbec řeč a chvílemi se zdálo, že si tento sudí na záskok zapomněl karty v šatně. Nakonec ale nikoliv, jelikož jednu udělil.

Stejně, jako tomu bylo i v posledních několika kolech, byl i tentokrát hlavní figurou Bludovic gólman Oleksandr Tolstikov, na němž skončily dva vážnější pokusy. A byl to právě ukrajinský strážce svatyně, kdo si onen žlutý kartonek prohlédl zblízka a to za natahování času. Vzhledem k vyrovnanému finiši, u nějž se dá opět spekulovat o délce nastaveného času, tak nakonec došlo až na penalty.

Na straně domácích lapil Tolstikov dvě a u jedné mu pomohlo břevno, u hostů se pak kromě Hromádky a Josefa Ježe prosadili všichni a tak mohla naplno propuknout radost ze zisku velmi cenných bodů proti tehdy 4. celku tabulky. Zbyslavice tak před zimním spánkem o jednu příčku klesly, Bludovicím mezitím patří 11. místo. V prvním jarním duelu pojedou na půdu Hostašovic a to 21. března.

Tabulka | Rozpis zápasů