Mladé naděje Bludovic se umístily čtvrté na turnaji

01.07.2020 14:42

V sobotu 27.6. se naše starší přípravka zúčastnila prvního ročníku turnaje v Ženklavě. Po dlouhé koronavirové krizi to tak byla alespoň malá náplast za zrušení jarní části fotbalové sezony. Turnaj se hrál ve dvou skupinách s následným play off. Pozvány byly týmy jako Valmez, Fulnek, Příbor, atd. čili nešlo o žádná klání malých vesnických mančaftů. Naši borci naskočili do turnaje famózně, když v prvních dvou zápasech přehráli své soupeře 3:0 a 5:0.

V pekelném počasí však lehounce ubývaly síly a tak došlo i na remízový zápas ve skupině. Tu však naši talenti vyhráli bez ochutnávky porážky. Do semifinále pak šli proti soupeři z Valmezu. Po pár minutách vše vypadalo na obrovský výprask (7.minuta - stav 0:4). Trenér Blažek však sáhl ke střídání brankářů během hry a situace na hřišti se naprosto obrátila. Valmez začal být týmem, který tahal za kratší konec a bludovičtí si tvrdě šli za tím se o postup do finále porvat. Mnoho šancí si však kluci zahodili i přemírou snahy. Konečný výsledek 2:4 nebyl nakonec tak krutý, hlavně po předvedeném výkonu, který byl naprosto nejlepší ze všech ostatních na turnaji. Což uznali i diváci a rodiče.

Souboj o třetí místo svedl k sobě opět týmy ze skupiny. Nám tedy Suchdol nad Odrou, který byl jediným týmem, jenž s námi dokázal ve skupině remizovat, proto se vědělo, že půjde o tuhý boj. Obě strany chtěly vysněný pohár získat, ale tentokrát se na našim borcích projevovala únava z horkého tropického počasí a tak se stále dotahovalo. Když se blížil konec utkání, výsledek byl 2:2. Pár vteřin před koncem však přišel šok, který zůstane v hlavách dětí i trenéra ještě hodně dlouho. Suchdol se dostal k poslední střele, gólman Bludovic neudržel míč na 100% a po jemném přišťouchnutí suchdolského hráče se balon dokutálel za brankovou čáru. A to v poslední vteřině utkání.

Zklamání, které v týmu Bludovic zavládlo bylo obrovské. A i přesto, že na celém turnaji předváděli úžasné výkony, hořkost prohry v poslední vteřině celého turnaje v nich i v trenérovi zůstane ještě dlouho. Děkujeme však za skvělou hru dětem. Čtvrté místo v tak nabité konkurenci je určitě také krásné místo. A spousta nádherných momentů - břevno po střele brankáře Teodora Tomana z půlky hřiště, dalších 7 břeven v průběhu celého turnaje, 8 golů Pavla Schneidera a z toho dva hlavou, dokonalý výkon hodný nejlepšího stopera Dominika Černocha přes nějž neprošel téměř žádný hráč, či mnoha neskutečných zákroků brankáře Richarda Kudělky. Trenér i rodiče jsou na všechny pyšní.