Deštivá ostuda v Děrném s fulneckou rezervou

10.09.2019 07:51

Na další venkovní duel zajížděli bludovičtí fotbalisté minulou neděli a to konkrétně do nedalekého Děrného, kde vyzvali Fulnek B. I přes hojnou účast se ale domů vraceli s prázdnou a s nepříliš povedeným výkonem na jinak pěkném hřišti.

Soutěž: OS Nový Jičín - III. třída Fáze: 6. kolo Rozhodčí: Lukáš Hrdina
vs.
11' Ladislav Vašina
32' Petr Lachký
54' František Brož
62' Jan Štefek
4:0
(2:0)
Oficiální zápis z utkání na stránkách FAČR
 
Datum a čas výkopu: 8.9.2019; 16:00 SELČ Dějiště: hřiště Děrné Počet diváků: 50

Citelné ztráty utržily Bludovice na zápas pod hlavičkou 6. kola novojičínské III. třídy, když jim v útoku chyběl Zdeněk Navrátil a v záloze Pavel Táborský. V brance musel na poslední chvíli místo obvyklé jedničky Oleksandra Tolstikova naskočit jinak střední obránce Antonín Studený a absentoval i delší dobu zraněný Milan Fojtík, jenž se alespoň postavil k trenérské lavici. Svou premiéru v černo-bílých barvách si odbyl fanouškům dobře známý Vladimír Květoň a nechyběli ani debutanti z předchozího utkání Lukáš Potsch, Tomáš Knápek a David Bleha.

Ačkoliv první vážnější šanci měli hosté prostřednictvím Milana Richtera, otěží zápasu se krátce po ní ujali domácí posílení o 2 hráče z A-mužstva a to konkrétně v záložní řadě, kde naopak byla slabina Bludovic. Skóre otevřel po deseti minutách Ladislav Vašina a na něj po půlhodině hry navázal Petr Lachký. Důkazem zmaru bludovických fotbalistů budiž akce ze samotného závěru poločasu, kdy se míč po všemožných odrazech dostal k pravačce jinak leváka Pavla Kašuby, který však v rychlosti nedokázal včas zareagovat a poslat jej do odkryté brány.

Utkání doprovázely občasné přeháňky, které ve spojení s vydatnými dešti předchozích dnů některá místa trávníku pořádně podmáčely a o kaluže se občas míč zastavil dříve, než by bylo potřeba. Přesto však nelze vinu svádět na herní povrch, jelikož až na výjimky se nikdo nevytáhl - spíše naopak. Mezi světlé výjimky patřil určitě bojovný výkon Přemysla Škobránka. Pořádnou smůlu měl již zmíněný kanonýr Richter, který měl druhou obrovskou příležitost, ale balón po zajímavém oběhnutí a ztrátě rovnováhy nezamířil za záda Antonína Machury.

Na závěr tedy zmiňme dva zbývající góly v podání Františka Brože a Jana Štefka z 54., resp. 62. minuty, které doprovodilo značné množství dalších akcí. Nutno tedy dodat, že nebýt několika skvělých zákroků náhradního gólmana Studeného, by konečný výsledek byl mnohem větší ve prospěch fulneckých, který si polepšil a je 4. v tabulce, zatímco Sokol spadnul na 10. místo. V příštím kole - tentokrát opět domácím - přivítají v Bludovicích druhý celek tabulky z Bravantic, který ve svém utkání porazil Zbyslavice 4:1.

Tabulka | Rozpis zápasů