Další domácí triumf nad lídrem tabulky pro áčko

16.09.2019 10:34

O uplynulém víkendu přijížděl na bludovické hřiště opět vedoucí tým tabulky novojičínské III. třídy, tentokrát z Bravantic. A podobně jako před dvěma týdny Sedlnice odjížděl i on s menším počtem bodů, než se od něj očekávalo.

Soutěž: OS Nový Jičín - III. třída Fáze: 7. kolo Rozhodčí: Vlastimil Mikolanda
vs.
10' David Bleha
35' Milan Richter
3:2p
(2:2)
Oficiální zápis z utkání na stránkách FAČR
20' Daniel Pavlištík
27' Dalibor Nový
Datum a čas výkopu: 14.9.2019; 16:00 SELČ Dějiště: hřiště Bludovice Počet diváků: 50

V základní sestavě domácího mužstva se po delší době objevil středopolař Jan Bouda a po jednozápasové pauze také Milan Fojtík. Z lavičky pak do hry naskočil poprvé od duelu v Lubině Dominik Glofák a mezi třemi tyčemi se opět objevil Oleksandr Tolstikov. Premiérového startu v základní sestavě v rámci této sezony (při plném počtu hráčů) se dočkal Pavel Kašuba, jenž utvořil útočnou dvojici s Davidem Blehou.

A byl to právě zkušenější z obou uvedených útočníků, který v 10. minutě otevřel po krásném přízemním passu v podání Josefa Ježe svým debutovým gólem za Bludovice skóre. O 10 minut později bylo vedení Sokolů pryč, když za tým, který uprostřed týdne dohrával zápas v rámci 2. kola doma s Petřvaldem B, srovnal povedenou ránou z prvního dotyku zpoza šestnáctky osamocený Daniel Pavlištík.

O 7 minut později poslal hosty poprvé a naposledy do vedení Dalibor Nový. Ten využil chybného načasování odkopu míče na levém kraji obrany v podání Ježe a lobem přehodil vyběhnutého gólmana Tolstikova z poměrně velké vzdálenosti a také úhlu. Bludovice se však nevzdávaly a k jejich velké radosti přišel kýžený druhý gól. Jeho autorem byl ikonický forvard ve službách černo-bílé legie, Milan Richter.

Ten si na ofsajdové linii počíhal na nakopnutý balon a po jeho doběhnutí přesně zavěsil. Nutno dodat, že velkou zásluhu má na vyrovnávací brance krajní záložník Přemysl Škobránek, jehož přihrávka z otočky zhruba z půlky vlastní poloviny splňovala doslova ligové parametry. Do šaten se tak šlo za vyrovnaného stavu a to jak na světelné tabuli, tak na hřišti, kde byly síly poměrně vyrovnané.

Po změně stran už jedno z těchto tvrzení nebylo pravdivé, jelikož Bravantice domácí před zraky pětatřicítky diváků mačkaly jak citron v odšťavňovači. Veškeré akce ale končily mimo bludovickou svatyni či na rukavicích Tolstikova. Výjimkou byl gól vstřelený po zahrané ruce, který sudí Vlastimil Mikolanda později anuloval. To neradi nesli hráči bravantického celku, které vyprovokovali už dříve oba pomezní arbitři.

Na bránu bludovických se valil jeden útok za druhým a ti měli co dělat, aby odolali. Typický beton podtrhl i občasný pomalejší výkop brankáře Tolstikova, což se však odrazilo v nastaveném času. Ten strávili bludovičtí prakticky celý na své půlce, kde všichni včetně útočníků bránili poslední nájezdy hostujícího mužstva. Nejnebezpečnějším byl ten poslední před hvizdem, který z šibenice vytáhl brankář mimo.

Na řadu tak přišly penalty, které pro Bludovice nezačaly přímo nejlépe. Autor první branky Bleha měl dobrý úmysl umístit míč k šibenici, ale míč jen o pár centimetrů přeletěl nad. Po něm už se ale prosadili všichni a již zmiňovaní Jež a Fojtík dokonce takovým způsobem, za který by se nemusel stydět kdejaký ligový střelec. Tolstikov mezitím jednu penaltu chytil a u poslední sledoval, jak jde vedle tyčky.

I přes pozitivní výsledek se ale Bludovice neodlepily ze spodních pater tabulky a stále jsou v sestupovém pásmu, konkrétně pak na 11. místě a to o 3 body před Hostašovicemi a díky horšímu skóre za Trojanovicemi-Bystrém, na jehož půdu zajíždí příští sobotu. Výkop utkání je naplánován znovu na 4. hodinu odpolední. Bravantice i přes ztrátu dvou bodů vedou, tentokrát už s jednobodovým náskokem.

Tabulka | Rozpis zápasů