Bludovičtí Sokoli vítězní proti Mankovicím

13.05.2019 09:00

V sobotu 11. května přivítal bludovický Sokol od půl páté tou dobou 10. tým tabulky III. třídy TJ Tatran Mankovice. Před zraky čtyřiceti diváků se uskutečnil zápas s osmi vstřelenými góly.

Vše odstartovala situace ve vápně ze 17. minuty a její následné řešení, se kterým hostující tým značně nesouhlasil. To vyústilo ve vyloučení jednoho z činitelů z lavičky, ovšem Miloš Mitič dostal od jednoho z obránců kolenem do žeberní oblasti a sudí Filip Karkoška nemohl rozhodnout jinak. Michal Hromádka nařízený pokutový kop bez problémů proměnil a poslal Sokoly do vedení. To ještě do konce poločasu zdvojnásobil hlavou Jan Bouda a ve 41. minutě se povedlo prosadit i Zdeňkovi Navrátilovi. Poločasový stav tedy byl 3:0.

Pět minut po změně stran se Lukáši Zmatkovi podařilo vsítit další gól a Bludovice tak kráčely suverénně zpátky za prvním vítězstvím po dvou porážkách z předchozích kol. Kaňkou na jinak povedeném výkonu jsou akorát dvě inkasované branky. První přišla v 55. minutě a to z kopačky kapitána domácího celku Josefa Holíka, který nasměroval míč do vlastní sítě. Poté se dvakrát prosadil na opačném pólu hřiště žhavý kandidát na nejlepšího kanonýra soutěže Jan Krchník, jenž se zapsal na listinu střelců po krátké odmlce a neměl daleko k hattricku. V 86. minutě se ještě povedlo korigovat Miroslavu Goláňovi stav na konečných 6:2.

Mankovice se díky této porážce propady na 11. místo, zatímco Bludovice se i díky nedělním výsledkům katapultovaly na 3. příčku. V příštím kole se bude opět hrát na hřišti v Bludovicích a to už od půl druhé odpolední. Soupeřem budou Zbyslavice, které aktuálně okupují 10. místo.

Oficiální zápis z utkání na stránkách FAČR: https://is.fotbal.cz/zapasy/zapis-o-utkani-report.aspx?zapas=e5ad4ceb-0646-437e-ad20-d3c592e4238a&zapis=1&noprint=1&btnprint=1&.htm