Bludovičtí dostali pořádnou facku od Olbramic

19.08.2019 08:04

Po necelém týdnu se na bludovickém hřišti znovu představili domácí fotbalisté, tentokrát proti Olbramicím. Ty přijely s pouhým jedním náhradníkem, nicméně i přesto dokázali vyhrát a to poměrně značným rozdílem.

Soutěž: OS Nový Jičín - III. třída Fáze: 3. kolo Rozhodčí: Milan Štěpják
vs.
42' Milan Fojtík 1:5
(1:1)
Oficiální zápis z utkání na stránkách FAČR
38' František Hurník
47' Daniel Šorf
53' Daniel Šorf
60' Lukáš Borski
87' Lukáš Borski
Datum a čas výkopu: 17.8.2019; 17:00 SELČ Dějiště: hřiště Bludovice Počet diváků: 50

Bludovice na tom do počtu hráčů na střídání taky nebyly zrovna nejlépe a na soupisku byl zapsán i jinak zraněný Miloš Mitič. Svůj první start v nové sezoně si připsal Jan Bouda.

V prvním poločase bylo ze strany domácího mužstva k vidění hodně nepřesností a otěže zápasu drželi hosté. Ti své útoky prováděly hlavně po pravé straně hřiště, kde často docházelo k přečíslení a snadným centrům do vápna. A byly to právě Olbramice, které se krátce před koncem poločasu, konkrétně pak ve 38. minutě, ujali vedení zásluhou Františka Hurníka.

Pro černo-bílou legii mohlo být ještě hůře o pár okamžiků později. Další z útoků, které začaly v křídelním prostoru, z pohledu bludovických levého, vyústil až ke střele, která se od vzdálenější tyčky prošla po brankové čáře, kde jí na poslední chvíli zastavil brankář Oleksandr Tolstikov. A pak došlo na tradiční pořekadlo ve fotbalové obci: „nedáš, dostaneš“.

Na druhé straně zahrával zleva přímý kop Mitič a přesným balonem našel hlavu Milana Fojtíka, jenž 3 minuty před koncem poločasu vyrovnal na 1:1. Jednalo se o asi největší akci zápasu, nepočítáme-li nepřesnou střelu Michala Hromádky z 10. minuty a jeden pokus Milana Richtera. Po úvodním dějství to tedy ještě vypadalo relativně dobře.

Po změně stran se nicméně vše sesypalo jako domeček z karet. Po pouhých dvou minutách se poprvé v zápase prosadil Daniel Šorf a stejný hráč přidal o 6 minut později druhou branku. A po hodině hry už to bylo zásluhou Lukáše Borského 4:1. Potupného bůra pak uzavřel znovu Borski a to 3 minuty před závěrem normální hrací doby.

Porážka tak Bludovice odsunula na 9. příčku v tabulce, jíž vévodí Sedlnice před Zbyslavicemi, které mají zatím jako jediné celky plný bodový počet. V příštím kole pojedou Sokoli do nedaleké Lubiny vyzvat zdejšího nováčka soutěže. Zápas proběhne v sobotu 24. srpna se začátkem v 16 hodin.

Tabulka | Rozpis zápasů