Bludovice zahájily nový ročník porážkou v Hostašovicích

17.08.2020 14:31

Dlouhé čekání na soutěžní fotbal je u konce. Bludovice se vrátily do dění ve III. třídě venkovním duelem s nedalekými Hostašovicemi, s nimiž se setkaly už v rámci Corona Cupu. A i když byl výkon lepší po všech stránkách, ani tentokrát z toho nebylo vítězství.

Autor: Pavel Kašuba

 

Změny v kádru

Černo-bílá legie vyjela v počtu 14 hráčů a za krátkého deště přes Straník až do Hostašovic, kde se představila na místním plácku TJ. Počasí přímo nabádalo ke sportovnímu odpolední, jehož největším tahákem byla oficiální premiéra Michaela Vavříka - ex-hráče takových celků, jako Frýdek-Místek, Havířov, Hlučín či dokonce Slavia Praha - v barvách Bludovic. Nechyběl ani „německý“ špílmachr ve středu zálohy David Bleha a jeho „srbský“ parťák Jan Bouda. Oproti loňsku scházeli Zdeněk Navrátil s Pavlem Táborským.

Ti zamířil do Brna, respektive k florbalu, a dvojice Srbů Miloš Mitič a Milan Jovič, jejichž budoucnost s klubem skončila už na jaře kvůli návratu do vlasti z pracovních důvodů. Kádr opustili také Tomáš Knápek, Jaroslav Mikulka, Tomáš Matějičný a Vladimír Květoň a o odchodech Oleksandra Tolstikova a Milana Fojtíka jsme vás již informovali dříve. Sestava však byla i tak hodně silná, když z aktivního kádru scházeli vedle zraněného Jirky Šimka pouze další Balkánci Dušan Zlatkovič a Miloš Nastašovič + Lukáš Potsch.

Prostor mezi třemi tyčemi obsadil univerzál Antonín Studený a před ním se rozprostřela obrana ve složení zprava Vítězslav Tuma, Ivo Bajer, Josef Holík (jemuž i pro letošní rok zůstala kapitánská páska) a Josef Jež. Výše uvedené středopolaře Blehu s Boudou doplnili na krajích obvyklí brousiči lajny Michal Hromádka s Přemyslem Škobránkem a v útoku vytvořil Vavřík tandem s ostrostřelcem Milanem Richterem. Vše vypadalo na pořádné představení. A to i přišlo.

Pohledný fotbal

Hlavními aktéry nicméně byli po většinu času domácí hráči odění do červeno-bílé kombinace a posílení o několik nových tváří z Kunína. Několik jejich akcí končilo na rukavicích či kopačkách jako vždy skvěle chytajícího Studeného. Bludovičtí nicméně nepotrestali známé pravidlo „nedáš - dostaneš“. Leckdy jim chyběla přesnost v zakončení, jindy zase poslední pohyb či nahrávka a do toho se přidalo i duo sudích, kterým byli nominovaní hlavní Petr Němec a asistent na čáře Aleš Pokluda.

Některé z předvedných estrád byly opravdu hodné silvestrovského vydání televizních novin. Nejvíce do očí bijící byla odpískání konce poločasu zrovna v okamžiku, kdy hosté měli zahrávat vhazování poblíž rohového praporku po posledním výpadu v rámci úvodního dějství. Namísto původně slíbených tří minut se nastavovalo pouze jednu, což dokazovala i světelná tabule. A prakticky každý náběh jednoho z dvojice útočníků byl okamžitě odmáván jako ofsajd, ačkoliv hned několikrát o žádný ofsajd nešlo.

V první půli se střelecky prosadil z přímého kopu hostašovický Tomáš Suchomel. Druhou branku přidal po změně stran po patnácti minutách Dominik Kyjaňa a to při rohovém kopu zahraném na krátko. Domácím při něm stačily tři dotyky s míčem. Za hosty pak měli velice blízko k brance Vavřík, Richter a Bajer. Ve všech případech se ale blýskl gólman Adam Zavacký - jednomu skočil pod nohy a špičkou mu vypíchl míč, druhému zneškodnil několik pokusů a dalšímu ukradl jasný gól rovnou z hlavy.

Kouč Bohumil Sivý, pro něhož to byla také premiéra v rámci soutěže, točil sestavou převážně na postu pravého obránce. Tumu zde nejprve vystřídal mladičký Jan Kozlok než tam po zhruba deseti minutách nastoupil Michal Vlk, jenž už zde dohrál. Blízko vystřídání vypadal chvíli Holík, ovšem jde o tvrdého stopera, kterého nerozhází ani tržná rána na hlavě. Zbytek zápasu dohrával s náplastí a defenzívu dirigoval se stále stejnou vervou. Zápas tedy skončil za mohutného skandování domácích fanoušků doprovázené trumpetou výsledkem 2:0.

Co se stalo jinde

Ostatní zápasy druhého kola, které bylo jako obvykle úvodním v rámci sezony dopadly následovně - Lubina už v sobotu porazila doma Mankovice 4:1 a v souběžně hraném utkání se domácí Hodslavice radovaly z triumfu 3:1 s Trojanovicemi-Bystré. Štramberk si ze zbyslavského výletu přivezl plné bodové konto za vítězství 3:0 a obdobně radostně se vracela Ženklava z Olbramic, které prohrály 1:2. Sedlnice porazily na svém hřišti Bartošovice 2:1 a Bravantice přehrály před svým publikem béčko Petřvaldu 3:2.

Vedení v tabulce se tedy ujala Lubina před Štramberkem a Hodslavicemi. Poslední tři místa pak náleží vzestupně Zbyslavicím, Mankovicím a bohužel i bludovickým. Ti budou mít šanci na reparát o příštím víkendu, kdy na jejich Park legend přijedou Olbramice. Výkop je prozatím naplánován na sobotu 22. srpna od páté hodiny, nicméně ve hře je ještě přesunutí na neděli. O všem vás budeme včas informovat zde na webových stránkách a také na Facebooku, kde jako obvykle zveřejníme událost.

Souhrn zápasu

Soutěž: OS Nový Jičín - III. třída Fáze: 2. kolo Rozhodčí: Petr Němec
vs.
37' Tomáš Suchomel
60' Dominik Kyjaňa
2:0
(1:0)
Oficiální zápis z utkání na stránkách FAČR
 
Datum a čas výkopu: 16.08.2020; 16:00 SELČ Dějiště: hřiště TJ Hostašovice Počet diváků: 50
Zavacký - Horňák, Šuráň, Lanča, Suchomel, Podstavek, Kyjaňa, Křenek, Buchta, Kašpar, Hub (K) Základní sestavy: Studený - Tuma, Bajer, Holík (K), Jež - Hromádka, Bleha, Bouda, Škobránek - Vavřík, Richter
Zuzaňák, Krba Náhradníci: Kašuba, Vlk, Kozlok
- Žluté karty: 36' Jan Bouda
- Červené karty: -