Bludovice padly i v Bravanticích

06.05.2019 07:38

V sobotu 4. května zajížděli Sokoli z Bludovic na hřiště do Bravantic, aby zde pod hlavičkou 21. kola novojičínské III. třídy vyzvali domácí tělocvičnou jednotu. Zápas se nesl hlavně ve znamení dvou premiérových vystoupení v černo-bílém dresu pro mezinárodní posily Milana Joviče a Miloše Mitiče. Oba se blýskli excelentním výkonem a příslibem lepších zítřků. Chladnější počasí přilákalo na lavičky v areálu, kde se před utkáním představili mladí fotbalisté, zhruba 50 diváků, kteří nakonec viděli 4 branky.

První přišla až skoro po půl hodině hry a to do brány hostů. Poprvé v zápase se prosadil Michal Šindler. Bludovičtí se neprezentovali povedeným výkonem hlavně v defenzivní řadě. Střed pole nefungoval na plný plyn a akcí vepředu bylo rovněž poskrovnu. Jednu větší měl Milan Richter, který však neprostřelil prostor mezi nohama brankáře Petra Havláska. Naopak na druhé straně se celý zápas musel činit Oleksandr Tolstikov, který několikrát vychytal jasné příležitosti domácích. Do kabin se šlo za stavu 1:0.

Po změně stran přišli jednak dva noví hráči a jednak drobné zlepšení výkonu. I přesto se ale v 66. minutě prosadily opět Bravantice, tentokrát David Mráz. A mohlo být ještě hůř nebýt Tolstikova, jenž předvedl další zákroky, včetně jednoho trojitého u bližší tyčky. Na úvodu závěrečné čtvrthodinky unikly obráncům domácího mužstva Richter a snížil na 1:2, nicméně Šindler navrátil Bravanticím 2 mintuy před koncem normální hrací doby dvojbrankový náskok a ten už udrželi až do závěrečného hvizdu.

V dalším utkání přivítají Bludovice, které v tabulce okupují 5. příčku, na domácím stánku Tatran Mankovice, jemuž patří po tomhle kole, v němž prohrál se Zbyslavicemi, 10. místo. Výkop je naplánovaný znovu v sobotu, tentokrát 11. května a opět na půl pátou odpolední.

Oficiální zápis z utkání na stránkách FAČR: https://is.fotbal.cz/zapasy/zapis-o-utkani-report.aspx?zapas=e9c7b9eb-2187-4f2b-86c7-aab0fddfa833&zapis=1&noprint=1&btnprint=1&.htm

Oficiální zápis z utkání na stránkách FAČR:

Více zde: https://tjsokolbludovice.webnode.cz/news/prvni-domaci-porazka-pro-bludovicke-sokoly/