Bludovice konečně zvítězily, schytaly to Mankovice

28.10.2019 09:47

Bludovický Sokol se naposledy v rámci letošního podzimu představil na domácí půdě a to o uplynulém prodlouženém víkendu proti Mankovicím, které na tom byly jako jediné ještě hůře v tabulce. Byl to tak prakticky souboj o šest bodů.

Soutěž: OS Nový Jičín - III. třída Fáze: 13. kolo Rozhodčí: Miroslav Hadari
vs.
27' Milan Fojtík
76' Zdeněk Navrátil
2:1
(1:1)
Oficiální zápis z utkání na stránkách FAČR
20' Petr Jendželovský
Datum a čas výkopu: 26.10.2019; 14:00 SELČ Dějiště: hřiště Bludovice Počet diváků: 80

Opět ve velmi rozsáhlém ansáblu se sešli hráči Sokolu Bludovice minulou sobotu na poslední utkání hrané doma pod hlavičkou 13. kola III. třídy okresu Nový Jičín. Domácímu mužstvu náležela před výkopem předposlední příčka tabulky a po sérii čtyř porážek v řadě tak bylo třeba konečně zabrat. Hlavně přítomnost kanonýra Zdeňka Navrátila přišla černo-bílé legii vhod jako svěcená voda polomrtvému vojákovi.

Sobotní duel s Tatranem vstoupí do dějin klubu také proto, že v něm domácí nastoupili v nové soupravě dresů určené hlavně pro venkovní zápasy. Jak jsme vás již informovali dříve, jedná se o produkt firmy Burik s.r.o. a grafického návrháře Václava Martinčíka, který klubu vystřihl dres á la pruhy na sportovním vozidle připomínající podobný prvek na dresech Juventusu. Vše doprovodily nové černé štulpny.

Samotné utkání nepřineslo příliš mnoho fotbalové krásy a šlo vidět, že oběma celkům jde v tomto momentu sezony 2019/20 o krk a vzhledem k faktu, že může sestupovat 3 až 5 týmů prakticky také o holé přežití. Úvodní branku vsítili hosté a to konkrétně Petr Jendželovský po zhruba čtvrthodině hry. Šance byly, ovšem šla poznat absence Pavla Táborského, kterého krátce po začátku mankovičtí nešetrně sundali.

Akcím chyběl řád a přesnost, což jsou vlastnosti, kterými tento záložník rozhodně disponuje. Naštěstí pro bludovické a ty z osmdesátky přítomných, kteří fandili právě sokolníkům, se ale nečekalo dlouho na vyrovnání. To totiž přišlo po sedmi minutách, kdy z přímého kopu usměrnil na vzdálenější tyči míč do sítě Milan Fojtík a to shodou okolností před zraky svých nejbližších z rodinného kruhu.

Ve velké šanci se ocitl čerstvě vystřídaný Lukáš Potsch, ovšem v přečíslení zvolil individuální ukončení a bránu nakonec přestřelil. Na druhé straně se opět blýskl Oleksander Tolstikov a to famózním zákrokem na pokus hostujícího celku, který vytáhl těsně mimo tyčku na roh. Kdyby nepředvedl tuto perfektní robinzonádu, rozvlnila by se zcela jistě síť za jeho zády. Asi největší šanci ale měli domácí.

Jeden z obránců dosti nešetrně sundal unikajícího Navrátila uvnitř pokutového území a rozhodčí ukázal na značku pokutového kopu. K jeho exekuci se k údivu některých postavil Michal Hromádka, jinak spíše expert na střelbu z větší vzdálenosti. Jeho penaltě nechyběla přesnost, ovšem rychlost ano a gólman Milan Skalka si stihl lehnout na správnou stranu a tutovku zneškodnit.

Do poločasu už změna skóre nepřišla, za to zákroků za hranicí pravidel a připomínek na adresu sudího Miroslava Hadariho bylo požehnaně. Bludovičtí se nicméně semknuli a ve druhé půli předvedli ofenzivně laděný výkon s cílem přidat vedoucí branku. Ta přišla až v závěrečné části, když na dlouhý míč z vlastní poloviny vystartoval sprinter David Bleha, nahrál před bránu již jmenovanému Navrátilovi a ten zakončil.

Fyzička obou zmíněných útočníků, kteří vůbec poprvé utvořili duo vepředu, byla vzhledem k průběhu utkání a počtu odehraných minut skutečně znamenitá. Bludovice pak měly ještě jednu příležitost ke skórování a to když právě Navrátil po úžasném sprintu na pravé straně hřiště nahrál přesně Tomáši Knápkovi, ovšem ten nebyl přesný. V závěru se už snažilo držet míč co nejdále od brány, kterou znovu strážil Tolstikov.

Bludovice se tak mohou radovat z alespoň drobného poskoku v pořadí, kde už okupují 11. místo před Bartošovicemi a Hostašovicemi, které prohráli v Olbramicích, resp. Zbyslavicích. Právě do druhé jmenované obce zajíždějí v rámci závěrečného kola první poloviny soutěže bludovičtí příště a to v sobotu 2. listopadu (o den dříve oproti původnímu plánu). Začátek utkání je na programu opět ve dvě hodiny.

Tabulka | Rozpis zápasů